פלוניארד אגסים
סוג של קלאפוטי מאזור פריגור ולימוזין, שבצרפת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים לתבנית חסינת חום (גודל 16*26 ס"מ)
- מרכיבים ל-8-10 אנשים
- 200 גרם ביצים
- 100 גרם סוכר לבן
- 100 גרם קמח לבן
- קורט מלח
- 1 ליטר חלב
- 50 מ"ל רום
- 3 אגסים
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2. טורפים היטב סוכר וביצים עד שהתערובת מלבינה מעט.
- 3. מוסיפים בהדרגה את הקמח והמלח תוך כדי ערבוב. לאחר מכן מוסיפים את החלב והרום תוך כדי ערבוב. מקלפים את האגסים, חוצים ומוציאים את הליבה.
- 4. פורסים אותם לפרוסות דקות. שופכים את הבלילה לתבנית ומסדרים בתוכה את האגסים במניפות.
- 5. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ- 45 דקות עד שהמאפה זהוב ויציב למגע. מוציאים מהתנור ומצננים. מפזרים אבקת סוכר ומגישים בליווי קונפיטורה. ניתן להגישו חם או קר.