דואט אגסים מבושלים בשרדונה ובמרלו
אגס לבן אגס אדום
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-6 מנות:
- 12 אגסיס בשלים קטנים ומוצקים קלופים
- ½ ליטר יין מרלו
- ½ ליטר יין שרדונה
- 2 כוסות סוכר
- 10 מקלות קינמון
- 10 ג"ר ציפורן שלם
- 10 ג"ר פלפל אנגלי שלם
אופן ההכנה
- 1. מבשלים בסיר יין מרלו, 1 כוס סוכר, 5 מקלות קינמון, מחצית מכמות הציפורן ומחצית הפלפל. מוסיפים 6 אגסים ומבשלים כ-½ שעה על להבה בינונית.
- 2. מבשלים בסיר נוסף את יין השרדונה, 1 כוס סוכר, 5 מקלות קינמון ואת שארית הציפורן והפלפל. מוסיפים את 6 האגסים שנותרו
- ומבשלים כ-½ שעה על להבה בינונית.
- הגשה: מניחים על צלחת עמוקה אגס אחד מכל סוג, מוזגים מעט מהנוזל ומקשטים במקל קינמון ועלי מנטה (נענע).