אגסים ביין
להתבשם מהריח וליהנות מהטעם
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6 אגסים מקולפים (להשאיר את העוקץ!)
- 350 מ"ל יין אדום יבש (מומלץ מרלו של "תשבי")
- 120 ג"ר סוכר
- מקל קינמון
- קורט ציפורן
- ½ תפוז עם קליפתו
- למלית:
- תערובת פירות יבשים (תאנים, משמשים, שזיפים, תמרים, פיסטוקים)
אופן ההכנה
- 1. מרוקנים בעדינות את תוכן האגסים (דרך הבסיס). ניתן גם לחצות את האגסים ולרוקן את הליבה.
- 2. מבשלים את כל חומרי הסירופ עד לרתיחה. מכניסים את האגסים לסירופ ומקטינים את הלהבה. מבשלים עד רכות בינונית (כ-10 דקות). מוצאים את האגסים מהסיר וממשיכים לבשל את הסירופ, עד שנעשה מרוכז.
- 3. טוחנים במעבד מזון את הפירות היבשים בתוספת 2 כפות מהסירופ שבסיר, עד לקבלת עיסה אחידה.
- 4.ממלאים את "בטן" האגסים במלית ומניחים כל אגס בצלחת. יוצקים מהסירופ החם על האגס ומסביבו.