וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אגסים ביין

להתבשם מהריח וליהנות מהטעם

מתכון מאת: מערכת וואלה

אגסים תשבי (מוטי פישביין).
אגסים תשבי (מוטי פישביין)

מצרכים למתכון

  • 6 אגסים מקולפים (להשאיר את העוקץ!)
  • 350 מ"ל יין אדום יבש (מומלץ מרלו של "תשבי")
  • 120 ג"ר סוכר
  • מקל קינמון
  • קורט ציפורן
  • ½ תפוז עם קליפתו
  • למלית:
  • תערובת פירות יבשים (תאנים, משמשים, שזיפים, תמרים, פיסטוקים)

אופן ההכנה

  • 1. מרוקנים בעדינות את תוכן האגסים (דרך הבסיס). ניתן גם לחצות את האגסים ולרוקן את הליבה.
  • 2. מבשלים את כל חומרי הסירופ עד לרתיחה. מכניסים את האגסים לסירופ ומקטינים את הלהבה. מבשלים עד רכות בינונית (כ-10 דקות). מוצאים את האגסים מהסיר וממשיכים לבשל את הסירופ, עד שנעשה מרוכז.
  • 3. טוחנים במעבד מזון את הפירות היבשים בתוספת 2 כפות מהסירופ שבסיר, עד לקבלת עיסה אחידה.
  • 4.ממלאים את "בטן" האגסים במלית ומניחים כל אגס בצלחת. יוצקים מהסירופ החם על האגס ומסביבו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully