מתכונים חמים

אגסים ביין

להתבשם מהריח וליהנות מהטעם

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

אגסים תשבי (מוטי פישביין) (צילום: יח"צ)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 6 אגסים מקולפים (להשאיר את העוקץ!)
  • 350 מ"ל יין אדום יבש (מומלץ מרלו של "תשבי")
  • 120 ג"ר סוכר
  • מקל קינמון
  • קורט ציפורן
  • ½ תפוז עם קליפתו
  • למלית:
  • תערובת פירות יבשים (תאנים, משמשים, שזיפים, תמרים, פיסטוקים)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מרוקנים בעדינות את תוכן האגסים (דרך הבסיס). ניתן גם לחצות את האגסים ולרוקן את הליבה.
  • 2. מבשלים את כל חומרי הסירופ עד לרתיחה. מכניסים את האגסים לסירופ ומקטינים את הלהבה. מבשלים עד רכות בינונית (כ-10 דקות). מוצאים את האגסים מהסיר וממשיכים לבשל את הסירופ, עד שנעשה מרוכז.
  • 3. טוחנים במעבד מזון את הפירות היבשים בתוספת 2 כפות מהסירופ שבסיר, עד לקבלת עיסה אחידה.
  • 4.ממלאים את "בטן" האגסים במלית ומניחים כל אגס בצלחת. יוצקים מהסירופ החם על האגס ומסביבו.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully