וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אגס במעטפת עם חלבה ואגוזים

קינוח אגסים

מתכון מאת: מערכת וואלה

אגסים. ShutterStock
אגסים

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 2 ביצים מופרדות
  • 250 מ"ל בירה שחורה
  • 100 גרם סוכר
  • 1 כף שמן
  • 200 גרם קמח לבן
  • קורט קינמון
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט ציפורן
  • למילוי:
  • קורט ציפורן
  • קורט קינמון
  • 2 כפות סוכר
  • 9 אגסים בינוניים
  • 150 גרם אגוזי קליפורניה קצוצים
  • 150 גרם חלבה מפוררת לחתיכות קטנות
  • 6 תמרים קצוצים
  • 2 כפות ממרח חלבה
  • 1 כף דבש
  • 1 כף דבש תמרים (סילאן)
  • 2 כפות ברנדי או יין אדום מתוק
  • 100 גרם שקדים קצוצים
  • 100 גרם קוקוס
  • לציפוי:
  • 200 גרם פיסטוקים קצוצים
  • 1/4 כוס ברנדי
  • 1/2 כוס דבש

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את האגסים לחצאים ומגלענים.
  • 2. מערבבים היטב את חומרי המילוי. ממלאים את האגסים במילוי ואופים בחום של 180 מעלות כ-10 דקות. חשוב שהאגס לא ייאפה יתר על המידה. מצננים.
  • 3. מקציפים את החלבונים עם 50 גרם סוכר לקצף יציב. לאחר מכן מקציפים את החלמונים עם יתרת הסוכר והשמן עד לקבלת צבע צהוב בהיר.
  • 4. מוסיפים את הבירה, מאחדים את החלמונים עם החלבונים. מוסיפים את הקמח, הקינמון, הציפורן והאגוזים ומערבבים.
  • 5. טובלים כל אגס בתערובת. כשהם מחוברים עם קיסם טובלים כל אגס בשמן עמוק וחם עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים לנייר סופג ומצננים.
  • 6. מערבבים ברנדי ודבש עד לקבלת תערובת חלקה. טובלים את האגסים ומצפים בפיסטוקים.
  • ניתן להגיש עם רוטב פירות יבשים או גלידת וניל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully