לצ'ה מרנגדה
משקה חלב מרענן, שמוצאו בספרד ומוכר בטעמו המתקתק וההדרי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 כוסות:
- 2 כוסות חלב
- 1/2 כוס שמנת מתוקה 15%
- 1 מקל קינמון
- 1קליפת לימון מגוררת
- 1 קליפת תפוז מגוררת
- 1/3 כוס סוכר
- 2 חלבוני ביצה
אופן ההכנה
- 1.מערבבים בסיר חצי מכמות החלב יחד עם השמנת, הקינמון, קליפת התפוז, קליפת הלימון והסוכר. מביאים לרתיחה.
- 2.מורידים מהאש ומוסיפים את חצי הכמות הנותרת של החלב. מעבירים למקרר לשעה.
- 3.מסננים את החלב המתובל.
- 4.מקציפים את חלבון הביצה ומאחדים אותו עם החלב שסונן.
- 5.מערבבים היטב ומגישים.