וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רול פיסטוק

מתכון של הנס וגלית ברטלה לרול פיסטוק

מתכון מאת: הנס וגלית ברטלה, מערכת וואלה

רול שמרים פיסטוק. שחר פליישמן,
רול שמרים פיסטוק/שחר פליישמן

מצרכים למתכון

  • ל-6 יחידות:
  • 500 גרם בצק קרנץ מקופל
  • 200 גרם מילוי פיסטוק
  • 1 ביצה טרופה
  • 50 גרם סירופ למריחה
  • חופן שברי פיסטוק לקישוט
  • למילוי פיסטוק:
  • 100 גרם קרם פטיסייר
  • 30 גרם מחית פיסטוק
  • 50 גרם שקדים מולבנים טחונים דק
  • 20 גרם פיסטוק קלוי טחון דק
  • 1/4 כפית קליפת לימון מגוררת
  • נגיעה של אבקת קינמון

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את מילוי הפיסטוק: מערבבים את החומרים במעבד מזון או במקצף.
  • 2. מכינים את הרול: על משטח מקומח מרדדים את הבצק לאורך 30 ס"מ ולרוחב 20 ס"מ. מניחים את הבצק כשהצד הצר כלפינו. מורחים את המילוי על הבצק ומשאירים פס ריק ברוחב 2 ס"מ בצד הצר הנגדי. מגלגלים את הבצק עם המילוי עד הפס הריק.
  • 3. חותכים 6 פרוסות אחידות. מרימים כל פרוסה, מותחים מעט את הקצה הריק (קצה הרול), מקפלים כלפי מטה ומניחים על תבנית כשהסגירה כלפי מטה.
  • 4. מתפיחים 60 דקות בטמפרטורת החדר, מורחים שכבה דקה של ביצה. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 5. אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש. מורחים מיד בסירופ חם ומפזרים שברי פיסטוק.
  • טיפ:
  • כדי לקבל רול יותר עבה, גבוה ומעוצב, אפשר לאפות בטבעות עגולות, שקוטרן עד 10 ס"מ.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully