מתכונים חמים

אושפלאו

שף גולן גורפינקל ממסעדת "דלאל" בתל אביב נותן את הגרסה שלו לאושפלאו, התבשיל הבוכרי העשיר שלא יכול להשאיר אף חובב אוכל אדיש.

מתכון מאת: גו, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

אושפלאו של מסעדת דלאל

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 אנשים:
  • 5 יחידות גזר קלופות ומגורדות בפומפייה על החלק הגס
  • 3 כוסות אורז לבן פרסי מושרות ל20 דקות במי ברז, מסונן ומיובש
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 יחידות בצלים בינוני גדול מקולפים ופרוסים דק
  • 6 שיני שום מקולפים
  • 6-8 יחידות שוקיי עוף נקיות עם העור
  • 1 כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל לבן
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מגרדים את הגזר בפומפייה על החלק הגס.
  • 2. מחממים סיר רחב ועמוק עם תחתית כפולה ומוסיפים את השמן פנימה.
  • 3. ממליחים ומפלפלים את השוקיים ומניחים בסיר. מזהיבים מכל הצדדים מוציאים ומניחים בצד.
  • 4. מוסיפים לאותו סיר את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף.
  • 5. מוסיפים את שיני השום ואת הגזר מערבבים ומטגנים כ-3 דקות בערך עד שהגזר הופך מבריק. מוסיפים את האורז ומטגנים אותו מעט.
  • 6. מוציאים את תכולת הסיר לקערה ומורידים מהאש את הסיר.
  • 7. מחזירים חצי מהתערובת לסיר ומשטחים מעט ומניחים מעל את השוקיים ומכסים בשאר התערובת.
  • 8. מחממים 3 וחצי כוסות מים עם 3 כפיות מלח וכחצי כפית פלפל לבן ושופכים מעל האורז.
  • 9. משקשקים טיפה את הסיר טועמים את המים. הם אמורים להיות מעט מלוחים, אם לא מתקנים תיבול ומביאים לרתיחה.
  • 10. מכסים במגבת את הסיר שלא ייגע באורז (שימו לב שקצוות המגבת לא יגלשו לכיוון האש). מכסים.
  • 11. מבשלים על אש נמוכה מאוד מאוד או על פלטה חשמלית כ-20 דקות. פותחים בעזרת מזלג את האורז בזהירות ומכסים שוב לעוד 20 דקות.
  • 12. הופכים את הסיר על צלחת בזהירות. למי שרוצה אפשר לאכולה ישר מהסיר.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully