- 1. מגרדים את הגזר בפומפייה על החלק הגס.
-
- 2. מחממים סיר רחב ועמוק עם תחתית כפולה ומוסיפים את השמן פנימה.
-
- 3. ממליחים ומפלפלים את השוקיים ומניחים בסיר. מזהיבים מכל הצדדים מוציאים ומניחים בצד.
-
- 4. מוסיפים לאותו סיר את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף.
-
- 5. מוסיפים את שיני השום ואת הגזר מערבבים ומטגנים כ-3 דקות בערך עד שהגזר הופך מבריק. מוסיפים את האורז ומטגנים אותו מעט.
-
- 6. מוציאים את תכולת הסיר לקערה ומורידים מהאש את הסיר.
-
- 7. מחזירים חצי מהתערובת לסיר ומשטחים מעט ומניחים מעל את השוקיים ומכסים בשאר התערובת.
-
- 8. מחממים 3 וחצי כוסות מים עם 3 כפיות מלח וכחצי כפית פלפל לבן ושופכים מעל האורז.
-
- 9. משקשקים טיפה את הסיר טועמים את המים. הם אמורים להיות מעט מלוחים, אם לא מתקנים תיבול ומביאים לרתיחה.
-
- 10. מכסים במגבת את הסיר שלא ייגע באורז (שימו לב שקצוות המגבת לא יגלשו לכיוון האש). מכסים.
-
- 11. מבשלים על אש נמוכה מאוד מאוד או על פלטה חשמלית כ-20 דקות. פותחים בעזרת מזלג את האורז בזהירות ומכסים שוב לעוד 20 דקות.
-
- 12. הופכים את הסיר על צלחת בזהירות. למי שרוצה אפשר לאכולה ישר מהסיר.