וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אושפלאו

שף גולן גורפינקל ממסעדת "דלאל" בתל אביב נותן את הגרסה שלו לאושפלאו, התבשיל הבוכרי העשיר שלא יכול להשאיר אף חובב אוכל אדיש.

מתכון מאת: גו, מערכת וואלה

אושפלאו של מסעדת דלאל. נמרוד סונדרס
אושפלאו של מסעדת דלאל

מצרכים למתכון

  • ל-6 אנשים:
  • 5 יחידות גזר קלופות ומגורדות בפומפייה על החלק הגס
  • 3 כוסות אורז לבן פרסי מושרות ל20 דקות במי ברז, מסונן ומיובש
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 יחידות בצלים בינוני גדול מקולפים ופרוסים דק
  • 6 שיני שום מקולפים
  • 6-8 יחידות שוקיי עוף נקיות עם העור
  • 1 כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל לבן

אופן ההכנה

  • 1. מגרדים את הגזר בפומפייה על החלק הגס.
  • 2. מחממים סיר רחב ועמוק עם תחתית כפולה ומוסיפים את השמן פנימה.
  • 3. ממליחים ומפלפלים את השוקיים ומניחים בסיר. מזהיבים מכל הצדדים מוציאים ומניחים בצד.
  • 4. מוסיפים לאותו סיר את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף.
  • 5. מוסיפים את שיני השום ואת הגזר מערבבים ומטגנים כ-3 דקות בערך עד שהגזר הופך מבריק. מוסיפים את האורז ומטגנים אותו מעט.
  • 6. מוציאים את תכולת הסיר לקערה ומורידים מהאש את הסיר.
  • 7. מחזירים חצי מהתערובת לסיר ומשטחים מעט ומניחים מעל את השוקיים ומכסים בשאר התערובת.
  • 8. מחממים 3 וחצי כוסות מים עם 3 כפיות מלח וכחצי כפית פלפל לבן ושופכים מעל האורז.
  • 9. משקשקים טיפה את הסיר טועמים את המים. הם אמורים להיות מעט מלוחים, אם לא מתקנים תיבול ומביאים לרתיחה.
  • 10. מכסים במגבת את הסיר שלא ייגע באורז (שימו לב שקצוות המגבת לא יגלשו לכיוון האש). מכסים.
  • 11. מבשלים על אש נמוכה מאוד מאוד או על פלטה חשמלית כ-20 דקות. פותחים בעזרת מזלג את האורז בזהירות ומכסים שוב לעוד 20 דקות.
  • 12. הופכים את הסיר על צלחת בזהירות. למי שרוצה אפשר לאכולה ישר מהסיר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully