פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אושפלאו

      שף גולן גורפינקל ממסעדת "דלאל" בתל אביב נותן את הגרסה שלו לאושפלאו, התבשיל הבוכרי העשיר שלא יכול להשאיר אף חובב אוכל אדיש.

      4 מדרגים / 3 כוכבים

      אושפלאו של מסעדת דלאל (נמרוד סונדרס)
      אושפלאו של מסעדת דלאל (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-6 אנשים:
      • 5 יחידות גזר קלופות ומגורדות בפומפייה על החלק הגס
      • 3 כוסות אורז לבן פרסי מושרות ל20 דקות במי ברז, מסונן ומיובש
      • 1/4 כוס שמן זית
      • 2 יחידות בצלים בינוני גדול מקולפים ופרוסים דק
      • 6 שיני שום מקולפים
      • 6-8 יחידות שוקיי עוף נקיות עם העור
      • 1 כפית כורכום
      • מלח
      • פלפל לבן

      אופן ההכנה

      • 1. מגרדים את הגזר בפומפייה על החלק הגס.
      • 2. מחממים סיר רחב ועמוק עם תחתית כפולה ומוסיפים את השמן פנימה.
      • 3. ממליחים ומפלפלים את השוקיים ומניחים בסיר. מזהיבים מכל הצדדים מוציאים ומניחים בצד.
      • 4. מוסיפים לאותו סיר את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף.
      • 5. מוסיפים את שיני השום ואת הגזר מערבבים ומטגנים כ-3 דקות בערך עד שהגזר הופך מבריק. מוסיפים את האורז ומטגנים אותו מעט.
      • 6. מוציאים את תכולת הסיר לקערה ומורידים מהאש את הסיר.
      • 7. מחזירים חצי מהתערובת לסיר ומשטחים מעט ומניחים מעל את השוקיים ומכסים בשאר התערובת.
      • 8. מחממים 3 וחצי כוסות מים עם 3 כפיות מלח וכחצי כפית פלפל לבן ושופכים מעל האורז.
      • 9. משקשקים טיפה את הסיר טועמים את המים. הם אמורים להיות מעט מלוחים, אם לא מתקנים תיבול ומביאים לרתיחה.
      • 10. מכסים במגבת את הסיר שלא ייגע באורז (שימו לב שקצוות המגבת לא יגלשו לכיוון האש). מכסים.
      • 11. מבשלים על אש נמוכה מאוד מאוד או על פלטה חשמלית כ-20 דקות. פותחים בעזרת מזלג את האורז בזהירות ומכסים שוב לעוד 20 דקות.
      • 12. הופכים את הסיר על צלחת בזהירות. למי שרוצה אפשר לאכולה ישר מהסיר.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -