אושפלאו
שף גולן גורפינקל ממסעדת "דלאל" בתל אביב נותן את הגרסה שלו לאושפלאו, התבשיל הבוכרי העשיר שלא יכול להשאיר אף חובב אוכל אדיש.
אושפלאו של מסעדת דלאל (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל-6 אנשים:
- 5 יחידות גזר קלופות ומגורדות בפומפייה על החלק הגס
- 3 כוסות אורז לבן פרסי מושרות ל20 דקות במי ברז, מסונן ומיובש
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 יחידות בצלים בינוני גדול מקולפים ופרוסים דק
- 6 שיני שום מקולפים
- 6-8 יחידות שוקיי עוף נקיות עם העור
- 1 כפית כורכום
- מלח
- פלפל לבן
- 1. מגרדים את הגזר בפומפייה על החלק הגס.
- 2. מחממים סיר רחב ועמוק עם תחתית כפולה ומוסיפים את השמן פנימה.
- 3. ממליחים ומפלפלים את השוקיים ומניחים בסיר. מזהיבים מכל הצדדים מוציאים ומניחים בצד.
- 4. מוסיפים לאותו סיר את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף.
- 5. מוסיפים את שיני השום ואת הגזר מערבבים ומטגנים כ-3 דקות בערך עד שהגזר הופך מבריק. מוסיפים את האורז ומטגנים אותו מעט.
- 6. מוציאים את תכולת הסיר לקערה ומורידים מהאש את הסיר.
- 7. מחזירים חצי מהתערובת לסיר ומשטחים מעט ומניחים מעל את השוקיים ומכסים בשאר התערובת.
- 8. מחממים 3 וחצי כוסות מים עם 3 כפיות מלח וכחצי כפית פלפל לבן ושופכים מעל האורז.
- 9. משקשקים טיפה את הסיר טועמים את המים. הם אמורים להיות מעט מלוחים, אם לא מתקנים תיבול ומביאים לרתיחה.
- 10. מכסים במגבת את הסיר שלא ייגע באורז (שימו לב שקצוות המגבת לא יגלשו לכיוון האש). מכסים.
- 11. מבשלים על אש נמוכה מאוד מאוד או על פלטה חשמלית כ-20 דקות. פותחים בעזרת מזלג את האורז בזהירות ומכסים שוב לעוד 20 דקות.
- 12. הופכים את הסיר על צלחת בזהירות. למי שרוצה אפשר לאכולה ישר מהסיר.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה