וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אושפלאו ללא גלוטן

האושפלאו היא מנה מסורתית, אותה מכינים לרוב עם עוף. אלא שגם בגרסה הצמחונית שלה היא תספק כל משפחה רעבה, שמחכה לארוחת צהריים מהבילה.

מתכון מאת: עינת מזור, מערכת וואלה

צילום: דייב שחר; עריכה אמיר קוטיגרו

מצרכים למתכון

  • ל-4-6 מנות:
  • לסלט האורז:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס (200 גרם) תערובת אורז פראי
  • 2 כוסות (480 מ"ל) מים
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס (40 גרם) שקדים קצוצים
  • 2 פלפלים אדומים צלויים
  • 1 חציל קטן, פרוס וצלוי
  • צרור עלי בזיליקום, או פטרוזיליה, פרוס דק
  • פלפל שחור גרוס
  • לוויניגרט:
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חומץ תפוחים
  • 1 כף גדושה דבש
  • 1/4 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס (50 מ"ל) שמן זית משובח

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את סלט האורז: מחממים את שמן הזית בסיר בינוני, על אש בינונית. מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים 2 כוסות מים ו-1/4 כפית מלח, ומביאים לרתיחה.
  • 2. מכסים ומבשלים על אש נמוכה 45-40 דקות, עד שהאורז רך.
  • 3. בינתיים מכינים את הרוטב: יוצקים לקערה קטנה את החומץ. מוסיפים את המלח, הפלפל והדבש, ומערבבים. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה ותוך כדי ערבוב, עד לקבלת רוטב סמיך.
  • 4. מרכיבים את המנה: מערבבים את האורז עם הפלפלים, החצילים, השקדים והבזיליקום. מוסיפים מעל את הרוטב, מתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור גרוס.
  • 5. מערבבים ומגישים חם.
  • ללא גלוטן: אושפלאו חגיגי לפסח

  • חמין בוכרי

  • פלוב של חנן מרגילן

  • סופריטו עוף ולפת

  • סופריטו עוף וארטישוק ירושלמי

  • טוסט חציל (מלנזנה א-לה פרמז'נה)

  • סלט אנדיב עם ענבים

  • קדרה של אורז, מש וירקות בתנור

  • קציצות דגים של מסעדת שיינע

  • תבשיל בשר טריפוליטאי

  • תבשיל צוואר עגל עם חצילים וחומוס

  • תבשיל שפונדרה (אסאדו) וקולרבי

  • סופריטו עם קובה לפסח

  • קדרת ירקות שורש וגרגרי חומוס

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully