אושפלאו ללא גלוטן
האושפלאו היא מנה מסורתית, אותה מכינים לרוב עם עוף. אלא שגם בגרסה הצמחונית שלה היא תספק כל משפחה רעבה, שמחכה לארוחת צהריים מהבילה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4-6 מנות:
- לסלט האורז:
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס (200 גרם) תערובת אורז פראי
- 2 כוסות (480 מ"ל) מים
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס (40 גרם) שקדים קצוצים
- 2 פלפלים אדומים צלויים
- 1 חציל קטן, פרוס וצלוי
- צרור עלי בזיליקום, או פטרוזיליה, פרוס דק
- פלפל שחור גרוס
- לוויניגרט:
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חומץ תפוחים
- 1 כף גדושה דבש
- 1/4 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/4 כוס (50 מ"ל) שמן זית משובח
אופן ההכנה
- 1. מכינים את סלט האורז: מחממים את שמן הזית בסיר בינוני, על אש בינונית. מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים 2 כוסות מים ו-1/4 כפית מלח, ומביאים לרתיחה.
- 2. מכסים ומבשלים על אש נמוכה 45-40 דקות, עד שהאורז רך.
- 3. בינתיים מכינים את הרוטב: יוצקים לקערה קטנה את החומץ. מוסיפים את המלח, הפלפל והדבש, ומערבבים. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה ותוך כדי ערבוב, עד לקבלת רוטב סמיך.
- 4. מרכיבים את המנה: מערבבים את האורז עם הפלפלים, החצילים, השקדים והבזיליקום. מוסיפים מעל את הרוטב, מתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור גרוס.
- 5. מערבבים ומגישים חם.