- 1. את כלי האפיה (הקוקוטים) מורחים היטב בחמאה.
-
- 2. מפזרים מעט אבקת סוכר על ריבועי הבצק המרודד ומסדרים אל תוך הכלים תוך הצמדתם ככל שניתן לקרקעית ולדפנות. את שאריות השוליים הארוכים יש לגזור לאורך לחצי (כך שיווצרו שני משולשים ישרי זוית). מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
-
- 3. לתוך קערת מיקסר מכניסים חמאה וסוכר ומקציפים עם וו גיטרה עד לאיחוד החומרים. מוסיפים בהדרגה ביצים עד שהעיסה מתאחדת. מדי פעם תוך כדי התהליך יש לעזור למיקסר ולגרוף עם לקקן את התוכן על מנת להגיע לתוצאות רצויות.
-
- 4. בשלב זה יש מוסיפים בהדרגה ולסרוגין קמח (שעורבבו לתוכו אבקת אפיה, גרידת קלמנטינה וקקאו) ומיץ קלמנטינות, כשהמיץ נכנס אחרון . חשוב לא להקציף מדי אלא עד מרקם חלק ותפוח מעט.
-
- 5. מפסיקים את פעולת המיקסר, מוסיפים שוקולד צ?יפס ומערבבים קלות עם הלקקן.
-
- 6. מוציאים את הכלים המרופדים בבצק מן המקרר ויוצקים לתוכם את המלית (90 גרם ליחידה). משטחים בעדינות עם כפית ודופקים על משטח כדי שהמלית תידחס היטב. בשלב זה נגלגל את חצאי המשולשים לצינור ואת קצותיהם נטמין עמוק במלית, משולש כן משולש לא- כך שתיווצר שבשבת. (יש להקפיד לדחוף את שאריות הבצק עמוק פנימה אל תוך המלית כדי שלא יברחו בזמן האפיה). את שאריות הבצק בשוליים נחתוך בעזרת סכין חדה צמוד ככל שניתן לכלים.
-
-
- 7. מניחים את הקוקוטים על תבנית אפיה שטוחה ולאפות במרכז התנור על 165 מעלות במצב טורבו במשך 40 דקות. עם סיום האפיה לכבות את התנור לפותחו מעט ולתת למאפים מנוחה של עוד 5 דקות. (ניתן לבצע מבחן קיסם יבש ליתר ביטחון) .
-
- 8. בזמן האפיה יש לבשל את מרכיבי הסירופ עד לרתיחה לסנן מהקליפות ולצנן מעט. את הסירופ יש ליצוק בנדיבות מעל המאפים.למחפשים דרך קלה יותר ניתן במקום לבזוק אבקת סוכר או לטפטף שוקולד חלב מומס