וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לבבות ארטישוק בגחלים

עונת הארטישוקים בפתח, ולכבודה מכין מגדל הארטישוקים נועם עקיבא מנה פשוטה וטעימה במיוחד

מתכון מאת: נועם עקיבא, מערכת וואלה

צילום: דייב שחר עריכה: רן צימט בימוי: גיא גורן

מצרכים למתכון

  • למנה אחת
  • 1 לב ארטישוק מקולף טרי
  • 3 שיני שום מקולפות ושלמות
  • שמן זית כתית מעולה
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • קמצוץ רוזמרין
  • מעט פטרוזיליה טרייה
  • נייר כסף
  • להגשה
  • טחינה

אופן ההכנה

  • 1. טובלים את לבבות הארטישוק בשמן הזית, ממליחים מעט ומפלפלים.
  • 2. בתוך לב הארטישוק מניחים את שיני השום כשהן חיות ומוסיפים מעט עלי רוזמרין ופטרוזיליה.
  • 3. עוטפים את הארטישוק הממולא בנייר כסף עבה במספר שכבות על מנת שהארטישוק לא יישרף.
  • 4. מניחים את הארטישוק המכוסה בתוך הגחלים הלוהטות כך שהן יכסו את הארטישוק מכל הצדדים.
  • 5. מוציאים מהגחלים לאחר רבע שעה ופותחים את נייר הכסף.
  • 6. מניחים על צלחת ומגישים. מי שרוצה יכול לזלף מעט טחינה על המנה.
  • מתכון לבבות ארטישוק בגחלים

  • ארטישוק מטוגן קל להכנה

  • פאי אישי ממולא ארטישוק וסלמון

  • בצלים ממולאים תרד וחיטה

  • פתיתים א לה פוטנסקה

  • קציצות עוף ברוטב עגבניות

  • מלפוף ממולא

  • מרק תירס זריז עם חלב קוקוס

  • טחינת דלעת כתומה

  • חצילים בתנור ברוטב טחינה אסייתי

  • קרם פולנטה ועגבניות לחות

  • ארוחה ב-10 דקות: סלט ירקות פריך עם שייטל צרוב

  • מנה שהיא ארוחה שלמה: אורז עם תרד וחומוס

  • קציצות עיראקיות של סבתא

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully