לבבות ארטישוק בגחלים
עונת הארטישוקים בפתח, ולכבודה מכין מגדל הארטישוקים נועם עקיבא מנה פשוטה וטעימה במיוחד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- למנה אחת
- 1 לב ארטישוק מקולף טרי
- 3 שיני שום מקולפות ושלמות
- שמן זית כתית מעולה
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- קמצוץ רוזמרין
- מעט פטרוזיליה טרייה
- נייר כסף
- להגשה
- טחינה
אופן ההכנה
- 1. טובלים את לבבות הארטישוק בשמן הזית, ממליחים מעט ומפלפלים.
- 2. בתוך לב הארטישוק מניחים את שיני השום כשהן חיות ומוסיפים מעט עלי רוזמרין ופטרוזיליה.
- 3. עוטפים את הארטישוק הממולא בנייר כסף עבה במספר שכבות על מנת שהארטישוק לא יישרף.
- 4. מניחים את הארטישוק המכוסה בתוך הגחלים הלוהטות כך שהן יכסו את הארטישוק מכל הצדדים.
- 5. מוציאים מהגחלים לאחר רבע שעה ופותחים את נייר הכסף.
- 6. מניחים על צלחת ומגישים. מי שרוצה יכול לזלף מעט טחינה על המנה.