- 1. מבשלים את פרחי הכרובית בסיר עם מי מלח רותחים שתיים-שלוש דקות או מאדים במיקרו עד שהפרחים רכים אבל לא מתפוררים ונשברים. מצננים במים זורמים, מסננים היטב ומניחים בקערה.
-
- 2. מאדים בצל בסיר עם שמן וחומץ בלסמי (מצומצם או עם סוכר) 3 דקות מעל להבה נמוכה, בלי שיגיע לרתיחה, רק עד שעולה ריח והוא מעניק מטעמיו לנוזלים. מוסיפים גם מלח ופלפל. מוסיפים לקערה עם פרחי הכרובית ומערבבים.
-
- 3. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.
-
- שדרוגים וגיוונים:
-
- מחליפים את הפטה ברוקפור או גורגונזולה
-
- מוסיפים לסלט 1/2 כוס אננס חתוך לקוביות
-
- מוסיפים 2-1 כפות עלי טרגון קצוצים