וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט כרובית ופטה

סלט כרובית ופטה שמקפל בתוכו מרקמים וטעמים מושלמים

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה

סלט כרובית ופטה של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
סלט כרובית ופטה של אורלי פלאי

מצרכים למתכון

  • ל-6-4 מנות:
  • 1 כרובית חתוכה לפרחים קטנטנים
  • 1 בצל סגול גדול חתוך לקוביות קטנות
  • 2 כפות חומץ בלסמי מצומצם (או כף בלסמי רגיל וכף סוכר)
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2 תפוחי עץ חתוכים לקוביות קטנות (ומושרים במיץ לימון למניעת השחרה)
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את פרחי הכרובית בסיר עם מי מלח רותחים שתיים-שלוש דקות או מאדים במיקרו עד שהפרחים רכים אבל לא מתפוררים ונשברים. מצננים במים זורמים, מסננים היטב ומניחים בקערה.
  • 2. מאדים בצל בסיר עם שמן וחומץ בלסמי (מצומצם או עם סוכר) 3 דקות מעל להבה נמוכה, בלי שיגיע לרתיחה, רק עד שעולה ריח והוא מעניק מטעמיו לנוזלים. מוסיפים גם מלח ופלפל. מוסיפים לקערה עם פרחי הכרובית ומערבבים.
  • 3. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.
  • שדרוגים וגיוונים:
  • מחליפים את הפטה ברוקפור או גורגונזולה
  • מוסיפים לסלט 1/2 כוס אננס חתוך לקוביות
  • מוסיפים 2-1 כפות עלי טרגון קצוצים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully