אנטריקוט ברוטב יין אדום וירקות שורש
אוראל קמחי ממסעדת פופינה צולה סטייק עסיסי ומשדך לו ירקות שורש ורוטב יין אדום
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות
- 2 מנות אנטריקוט על העצם לפי המשקל הרצוי
- 3 גזרים צבעוניים קלופים וחתוכים לקוביות (אפשר להוסיף שומר, או כל ירק שורש אחר שאוהבים)
- 1 סלק חתוך לקוביות
- 1 כוס יין אדום
- 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- 1. . חותכים את ירקות השורש לקוביות של כ-3 ס"מ על 3 ס"מ .
- 2. במחבת מחממים 2 כפות שמן זית עד שהיא לוהטת ומעשנת. ממליחים ומפלפלים את הצד שעולה ראשון על המחבת וצולים את הסטייק כ-3 דקות מכל צד למידת עשייה מדיום. מוציאים מהמחבת ונותנים לו לנוח כשתי דקות.
- 3. מחממים באותה המחבת 2 כפות שמן זית נוספות מתבלים את הירקות ומשחימים. כשהמחבת חמה מוסיפים יין אדום ומצמצמים אותו כ-3 דקות לסמיכות הרצויה.
- 4. מוזגים את הרוטב על הסטייק ומגישים יחדיו.