וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לב אנטריקוט מובחר

אין אדם שמבין יותר בבשר מאשר שאול אברון. האיש שהביא את הקולינריה הגבוהה לישראל מראה כיצד מכינים את אחת ממנות הבשר המפוארות ביותר שיש.

מתכון מאת: שאול אברון, מערכת וואלה

לב אנטרקוט. ברני ארדוב
לב אנטרקוט

מצרכים למתכון

  • לשני סועדים:
  • שני אנטרקוט במשקל 300 גרם - כדאי לקחת נתח שלם ולנקות אותו כך שמגיעים לצורת לב האנטרקוט. חשוב לבדוק שהנתח מיושן ומשויש היטב
  • 30 מ"ל ציר בקר
  • 2 כפות שומן בקר מומס
  • כף גדולה של חמאה
  • מלח ופלפל גס

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את הבשר מחוץ למקרר למשך שעה עד שהבשר מגיע לטמפ' החדר.
  • 2. מתבלים את הבשר במלח ופלפל גס.
  • 3. מחממים מחבת ברזל ויוצקים לתוכה את שומן הבקר.
  • ממתינים עד שהמחבת מתחיל להעלות עשן ומניחים את בשר במחבת. משחימים היטב משני הצדדים וממשיכים בטיגון עד דרגת העשייה הרצויה (3-4 דקות ל-M).
  • 4. מוציאים את הבשר למנוחה של דקה. בינתיים מחממים את ציר הבקר , מוסיפים לו חמאה ומחכים שהרוטב יסמיך.
  • 5. יוצקים מעט על הסטייק ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully