לב אנטריקוט מובחר
אין אדם שמבין יותר בבשר מאשר שאול אברון. האיש שהביא את הקולינריה הגבוהה לישראל מראה כיצד מכינים את אחת ממנות הבשר המפוארות ביותר שיש.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לשני סועדים:
- שני אנטרקוט במשקל 300 גרם - כדאי לקחת נתח שלם ולנקות אותו כך שמגיעים לצורת לב האנטרקוט. חשוב לבדוק שהנתח מיושן ומשויש היטב
- 30 מ"ל ציר בקר
- 2 כפות שומן בקר מומס
- כף גדולה של חמאה
- מלח ופלפל גס
אופן ההכנה
- 1. מניחים את הבשר מחוץ למקרר למשך שעה עד שהבשר מגיע לטמפ' החדר.
- 2. מתבלים את הבשר במלח ופלפל גס.
- 3. מחממים מחבת ברזל ויוצקים לתוכה את שומן הבקר.
- ממתינים עד שהמחבת מתחיל להעלות עשן ומניחים את בשר במחבת. משחימים היטב משני הצדדים וממשיכים בטיגון עד דרגת העשייה הרצויה (3-4 דקות ל-M).
- 4. מוציאים את הבשר למנוחה של דקה. בינתיים מחממים את ציר הבקר , מוסיפים לו חמאה ומחכים שהרוטב יסמיך.
- 5. יוצקים מעט על הסטייק ומגישים.