לב אנטריקוט מובחר

אין אדם שמבין יותר בבשר מאשר שאול אברון. האיש שהביא את הקולינריה הגבוהה לישראל מראה כיצד מכינים את אחת ממנות הבשר המפוארות ביותר שיש.

מתכון מאת: שאול אברון, מערכת וואלה!
לב אנטרקוט. ברני ארדוב
לב אנטרקוט

מצרכים

  • לשני סועדים:
  • שני אנטרקוט במשקל 300 גרם - כדאי לקחת נתח שלם ולנקות אותו כך שמגיעים לצורת לב האנטרקוט. חשוב לבדוק שהנתח מיושן ומשויש היטב
  • 30 מ"ל ציר בקר
  • 2 כפות שומן בקר מומס
  • כף גדולה של חמאה
  • מלח ופלפל גס

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את הבשר מחוץ למקרר למשך שעה עד שהבשר מגיע לטמפ' החדר.
  • 2. מתבלים את הבשר במלח ופלפל גס.
  • 3. מחממים מחבת ברזל ויוצקים לתוכה את שומן הבקר.
  • ממתינים עד שהמחבת מתחיל להעלות עשן ומניחים את בשר במחבת. משחימים היטב משני הצדדים וממשיכים בטיגון עד דרגת העשייה הרצויה (3-4 דקות ל-M).
  • 4. מוציאים את הבשר למנוחה של דקה. בינתיים מחממים את ציר הבקר , מוסיפים לו חמאה ומחכים שהרוטב יסמיך.
  • 5. יוצקים מעט על הסטייק ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully