לברק בתנור וירקות שורש
במקום להסתבך בבישולים של ארוחה כבדה מציע לכם אוראל קמחי לקחת דגים, למלא את הבטן שלהם בכל טוב ולשגר לתנור. התוצאה? משגעת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 4 דגי לברק או כל דג לבן אחר שלם ללא קשקשים וזימים ומנוקה באיזור הבטן
- 1 לימון חצוי ופרוס בעובי של כסנטימטר
- 2-3 ענפי טימין
- 8 עלי מנגולד
- חופן עלי ברוקולי חלוטים קלות
- 2 קולורבי קלופים ופרוסים גס
- 2 גזרים קלופים וחתוכים בעובי של כסנטימטר
- סלק גדול קלוף וחתוך לקוביות בעובי של כסנטימטר
- 8 כפות שמן זית
- 2 כוסות יין לבן
אופן ההכנה
- 1. מחממים את שמן הזית במחבת חסינת חום שמתאימה גם לתנור. בינתיים ממלאים את בטן הדג בפלחי הלימון ובטימין. מוסיפים למחבת מלח ופלפל. חורצים את הדג משני הצדדים ומעבירים אותו למחבת.
- 2. מוסיפים לה קולורבי, גזרים, סלקים, וברוקולי. אחרי 2-3 דקות מרימים אותו בזהירות מהזנב ובודקים שהשחים. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 3. מוסיפים עלי מנגולד שיכסו את המנה ומעל מוזגים יין לבן. מכניסים לתנור ל-10 דקות או עד שהדג מוכן.
- 4 מעבירים לצלחת הגשה ומוזגים את כל הנוזלים מהתבנית על הדגים.