מתכונים חמים

לברק בתנור וירקות שורש

במקום להסתבך בבישולים של ארוחה כבדה מציע לכם אוראל קמחי לקחת דגים, למלא את הבטן שלהם בכל טוב ולשגר לתנור. התוצאה? משגעת.

מתכון מאת: אוראל קמחי, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 4 דגי לברק או כל דג לבן אחר שלם ללא קשקשים וזימים ומנוקה באיזור הבטן
  • 1 לימון חצוי ופרוס בעובי של כסנטימטר
  • 2-3 ענפי טימין
  • 8 עלי מנגולד
  • חופן עלי ברוקולי חלוטים קלות
  • 2 קולורבי קלופים ופרוסים גס
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים בעובי של כסנטימטר
  • סלק גדול קלוף וחתוך לקוביות בעובי של כסנטימטר
  • 8 כפות שמן זית
  • 2 כוסות יין לבן
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את שמן הזית במחבת חסינת חום שמתאימה גם לתנור. בינתיים ממלאים את בטן הדג בפלחי הלימון ובטימין. מוסיפים למחבת מלח ופלפל. חורצים את הדג משני הצדדים ומעבירים אותו למחבת.
  • 2. מוסיפים לה קולורבי, גזרים, סלקים, וברוקולי. אחרי 2-3 דקות מרימים אותו בזהירות מהזנב ובודקים שהשחים. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 3. מוסיפים עלי מנגולד שיכסו את המנה ומעל מוזגים יין לבן. מכניסים לתנור ל-10 דקות או עד שהדג מוכן.
  • 4 מעבירים לצלחת הגשה ומוזגים את כל הנוזלים מהתבנית על הדגים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully