וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לברק בתנור וירקות שורש

במקום להסתבך בבישולים של ארוחה כבדה מציע לכם אוראל קמחי לקחת דגים, למלא את הבטן שלהם בכל טוב ולשגר לתנור. התוצאה? משגעת.

מתכון מאת: אוראל קמחי, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 4 דגי לברק או כל דג לבן אחר שלם ללא קשקשים וזימים ומנוקה באיזור הבטן
  • 1 לימון חצוי ופרוס בעובי של כסנטימטר
  • 2-3 ענפי טימין
  • 8 עלי מנגולד
  • חופן עלי ברוקולי חלוטים קלות
  • 2 קולורבי קלופים ופרוסים גס
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים בעובי של כסנטימטר
  • סלק גדול קלוף וחתוך לקוביות בעובי של כסנטימטר
  • 8 כפות שמן זית
  • 2 כוסות יין לבן

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את שמן הזית במחבת חסינת חום שמתאימה גם לתנור. בינתיים ממלאים את בטן הדג בפלחי הלימון ובטימין. מוסיפים למחבת מלח ופלפל. חורצים את הדג משני הצדדים ומעבירים אותו למחבת.
  • 2. מוסיפים לה קולורבי, גזרים, סלקים, וברוקולי. אחרי 2-3 דקות מרימים אותו בזהירות מהזנב ובודקים שהשחים. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 3. מוסיפים עלי מנגולד שיכסו את המנה ומעל מוזגים יין לבן. מכניסים לתנור ל-10 דקות או עד שהדג מוכן.
  • 4 מעבירים לצלחת הגשה ומוזגים את כל הנוזלים מהתבנית על הדגים.
  • תבשיל דג בתבלינים הודיים

  • טאבולה גריסי פנינה ודניס

  • קציצות בורי ברוטב פלפלים

  • פילה לברק בכוסברה ושום

  • גספצ'ו אפונה עם טרטר דג

  • קרם אפונה עם פילה דניס ופסטו נענע שקדים

  • פילה לברק בחמאת עגבניות

  • טוסט חציל (מלנזנה א-לה פרמז'נה)

  • מליטות עם עגבניות ופלפלים

  • סביצ'ה דג עם מנגו ותירס טרי

  • פסטה עם קרעי דג

  • תבשיל שקשוקה בסגנון ספרדי

  • קציצות כרישה ומוסר ים

  • ספגטי פרימוורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully