פסטה קרם קישואים עם חמאה וטרגון
הרוטב הזה (שמבוסס על מתכון של בת' אילון) יודע לתת תחושה שמנתית מאוד כתוצאה מבישול ארוך של הקישואים בחלב. זה כל כך אמיתי, שאם תוסיפו פורצ'יני מיובשות, כולם יחשבו שמדובר ברוטב פטריות בשמנת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- D
- 4 מנות 45 דקות בישול 15 דקות הכנה
- חומרים:
- 1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה
- 1 בצל קצוץ קצוץ דק-דק
- 50 גרם חמאה + כף שמן זית
- 6 קישואים קטנים וקשים (או 4-3 זוקיני) קצוצים דק-דק
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1/2 ליטר חלב
- להגשה:
- 1 כפית עלי טרגון (או תימין) קצוצים
- גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
- אופן ההכנה:
- 1. מזהיבים בצל במחבת רחבה עם חמאה ושמן. מוסיפים קישואים, מלח ופלפל ומאדים כ-15 דקות על להבה נמוכה עד שהם רכים.
- 2. יוצקים חלב ומבשלים יחד לאט-לאט וללא כיסוי 45 דקות עד שהחלב מצטמצם מאוד והקישואים נטמעים בתוכו. מדי פעם מערבבים בכף עץ. טועמים ומתבלים.
- 3. לקראת סוף בישול הרוטב מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה ומסננים.
- 4. מעבירים את הפסטה לרוטב, מוסיפים טרגון ופרמזן, מערבבים ומגישים.
- גיוון: רגע לפני הוספת הטרגון והפרמזן, מוסיפים ביצה טרופה ומערבבים היטב. מתקבל רוטב קרמי במיוחד.