וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות ג'ינג'רברד

הכנת העוגיות בצורת אנשים התקבעה בתקופת המלכה אליזבת הראשונה, כאשר הקונדיטור של חצר המלוכה הכין לכבודה עוגיות ג'ינג'ר בצורת אנשי החצר

מתכון מאת: פיליס גלזר, מערכת וואלה

עוגיות ג'ינג'ר של פיליס גלזר. אנטולי מיכאלו,
עוגיות ג'ינג'ר של פיליס גלזר/אנטולי מיכאלו

מצרכים למתכון

  • 25-20 עוגיות (או כ-6 אנשי ג'ינג'רברד, תלי בגודל העוגיות)
  • 1/2 כוס סוכר קנים
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס מולסה או סילאן
  • 1/4 כוס מים
  • 1/2 2 – 1/4 2 כוסות קמח מלא 70%
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/4 כפית ציפורן טחון
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3/4 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/8 קורט פלפל אנגלי טחון

אופן ההכנה

  • 1.מערבלים במיקסר חשמלי את הסוכר והחמאה. מוסיפים מולסה ומים וטורפים לתערובת אחידה.
  • 2.בקערה אחרת, מנפים את הקמח, המלח, אבקת הסודה, אבקת האפייה והתבלינים.
  • 3. מוסיפים את החומרים היבשים לחומרים הרטובים ומערבבים-לשים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה (או יוצרים כדור בצק ועוטפים בניילון נצמד) ומאחסנים במקרר כשעתיים.
  • 4.בינתיים מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
  • 5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי קצת יותר מ-1/2 ס"מ. קורצים מהבצק עוגיות עם חותכני עוגיות בצורות שונות. מניחים במרווח בתבנית ואופים 12-10 דקות, עד שהעוגיות יציבות ויבשות בחלקן העליון.
  • טיפ: במקור, מעטרים את העוגיות בתערובת של אבקת סוכר ומים שמערבבים למרקם משחתי ומזלפים על העוגיות בצורות שונות (ראו בתמונות). לחילופין, אפשר פשוט לפזר עליהן אבקת סוכר.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully