וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות ג'ינג'רברד

הכנת העוגיות בצורת אנשים התקבעה בתקופת המלכה אליזבת הראשונה, כאשר הקונדיטור של חצר המלוכה הכין לכבודה עוגיות ג'ינג'ר בצורת אנשי החצר

מתכון מאת: פיליס גלזר, מערכת וואלה

עוגיות ג'ינג'ר של פיליס גלזר. אנטולי מיכאלו,
עוגיות ג'ינג'ר של פיליס גלזר/אנטולי מיכאלו

מצרכים למתכון

  • 25-20 עוגיות (או כ-6 אנשי ג'ינג'רברד, תלי בגודל העוגיות)
  • 1/2 כוס סוכר קנים
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס מולסה או סילאן
  • 1/4 כוס מים
  • 1/2 2 – 1/4 2 כוסות קמח מלא 70%
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/4 כפית ציפורן טחון
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3/4 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/8 קורט פלפל אנגלי טחון

אופן ההכנה

  • 1.מערבלים במיקסר חשמלי את הסוכר והחמאה. מוסיפים מולסה ומים וטורפים לתערובת אחידה.
  • 2.בקערה אחרת, מנפים את הקמח, המלח, אבקת הסודה, אבקת האפייה והתבלינים.
  • 3. מוסיפים את החומרים היבשים לחומרים הרטובים ומערבבים-לשים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה (או יוצרים כדור בצק ועוטפים בניילון נצמד) ומאחסנים במקרר כשעתיים.
  • 4.בינתיים מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
  • 5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי קצת יותר מ-1/2 ס"מ. קורצים מהבצק עוגיות עם חותכני עוגיות בצורות שונות. מניחים במרווח בתבנית ואופים 12-10 דקות, עד שהעוגיות יציבות ויבשות בחלקן העליון.
  • טיפ: במקור, מעטרים את העוגיות בתערובת של אבקת סוכר ומים שמערבבים למרקם משחתי ומזלפים על העוגיות בצורות שונות (ראו בתמונות). לחילופין, אפשר פשוט לפזר עליהן אבקת סוכר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully