וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

Gingerbread בדמות איש שלג משוקולד לבן

מתכון מאת: ליאת יוטקביץ', מערכת וואלה

עוגיות ג'ינג'רברד במסה. אפיק גבאי
עוגיות ג'ינג'רברד במסה

מצרכים למתכון

  • לכ-40 עוגיות:
  • 1 כוס סוכר חום כהה
  • 1/3 כוס חמאה רכה
  • 1/2 1 כוסות מולסה, או דבש, או סירופ מייפל
  • 2/3 כוס מים
  • 7 כוסות קמח
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טחון
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית ציפורן טחונה
  • 1/2 כפית הל
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית מלח
  • לסירופ השוקולד הלבן:
  • 300 גרם שמנת
  • 275 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערת המיקסר, במהירות בינונית, סוכר, חמאה רכה, מים ומולסה (או דבש או סירופ מייפל), עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 2. מוסיפים את שאר החומרים, עד שמתקבל בצק אחיד וחלק. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעתיים.
  • 3. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה ומעט קמח, לעובי של 1/2 1 סנטימטר.
  • 4. נעזרים בפורמה קנויה או פורמה מנייר, וקורצים מהבצק צורה של איש שלג.
  • 5. מעבירים בעדינות את העוגיות לתבנית אפייה שרופדה בנייר אפייה. אופים למשך 10-12 דקות, או עד שהעוגיות אפויות אך כשנוגעים בהן, נוצר סימן עדין של הנגיעה.
  • 6. מצננים לחלוטין למשך 30 דקות לפחות.
  • הסירופ:
  • 1. מביאים את השמנת לרתיחה. יוצקים אותה על השוקולד ומערבבים לתערובת חלקה.
  • 2. מעבירים את התערובת לתוך עט כתיבה על עוגות או לשק זילוף. אם מעבירים לשק זילוף, יש לעשות בו חור קטן מאוד, כדי שהשוקולד לא יישפך בכמויות. מציירים על עוגיות איש השלג נקודות, עיניים, חיוך, כפתורים לחולצה וכו'.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully