- 1. מערבבים בקערת המיקסר, במהירות בינונית, סוכר, חמאה רכה, מים ומולסה (או דבש או סירופ מייפל), עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
- 2. מוסיפים את שאר החומרים, עד שמתקבל בצק אחיד וחלק. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעתיים.
-
- 3. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה ומעט קמח, לעובי של 1/2 1 סנטימטר.
-
- 4. נעזרים בפורמה קנויה או פורמה מנייר, וקורצים מהבצק צורה של איש שלג.
-
- 5. מעבירים בעדינות את העוגיות לתבנית אפייה שרופדה בנייר אפייה. אופים למשך 10-12 דקות, או עד שהעוגיות אפויות אך כשנוגעים בהן, נוצר סימן עדין של הנגיעה.
-
- 6. מצננים לחלוטין למשך 30 דקות לפחות.
-
- הסירופ:
- 1. מביאים את השמנת לרתיחה. יוצקים אותה על השוקולד ומערבבים לתערובת חלקה.
-
- 2. מעבירים את התערובת לתוך עט כתיבה על עוגות או לשק זילוף. אם מעבירים לשק זילוף, יש לעשות בו חור קטן מאוד, כדי שהשוקולד לא יישפך בכמויות. מציירים על עוגיות איש השלג נקודות, עיניים, חיוך, כפתורים לחולצה וכו'.