- אופן ההכנה:
-
- 1. שוטפים את העדשים ושמים אותן בסיר בינוני ביחד עם המים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מבשלים 5 דקות לפני שמוסיפים את קוביות החציל. כותשים את מחצית השום ומוסיפים גם אותו. מנמיכים את האש, מכסים חלקית ומבשלים כ25 דקות. מערבבים מדי פעם.
-
- 2. בקערה קטנה, טורפים את הטחינה ומוסיפים את מיץ רימונים בהדרגה. טורפים גם את הקמח. בוחשים לתוך תערובת העדשים וממשיכים לבשל עד שהתערובת מסמיכה ורב הנוזלים התאדו (לא עד שהיא יבשה לגמרי). מוסיפים מיץ לימון.
-
- 3. פורסים את יתרת השום לפרוסות לאורך ומטגנים אותן קלות במעט שמן זית עד שהוא מזהיב קלות וקריספי (פריך). אין לשרוף.
-
- 4. מגישים את המנה בצלחת כמו חומוס; מקשטים במעט שמן זית, פרוסות השום המטוגנות, וגם גרגרי רימון ופטרוזיליה או כוסברה קצוצות אם רוצים. מומלץ לאכול עם פיתה מקמח מלא.