וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רומאניה – סלט רימונים וחצילים

סלט רימונים,חצילים עם טחינה מיפו

מתכון מאת: פליס גלזר, מערכת וואלה

מתכוני רימון של פיליס גלזר. נמרוד סונדרס
מתכוני רימון של פיליס גלזר

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-6 מנות:
  • 1 כוס עדשים
  • 3 כוסות מים
  • 1 חציל בינוני, מקולף וחתוך לקוביות (כ-2 כוסות קוביות)
  • 5-6 שיני שום גדולות , מחולקות
  • 2 כוסות מיץ רימונים
  • קצת שמן לטיגון
  • 1/4 כוס טחינה
  • 2 כפות קמח
  • מלח
  • מיץ לימון או מלח לימון, לפי הטעם

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • 1. שוטפים את העדשים ושמים אותן בסיר בינוני ביחד עם המים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מבשלים 5 דקות לפני שמוסיפים את קוביות החציל. כותשים את מחצית השום ומוסיפים גם אותו. מנמיכים את האש, מכסים חלקית ומבשלים כ25 דקות. מערבבים מדי פעם.
  • 2. בקערה קטנה, טורפים את הטחינה ומוסיפים את מיץ רימונים בהדרגה. טורפים גם את הקמח. בוחשים לתוך תערובת העדשים וממשיכים לבשל עד שהתערובת מסמיכה ורב הנוזלים התאדו (לא עד שהיא יבשה לגמרי). מוסיפים מיץ לימון.
  • 3. פורסים את יתרת השום לפרוסות לאורך ומטגנים אותן קלות במעט שמן זית עד שהוא מזהיב קלות וקריספי (פריך). אין לשרוף.
  • 4. מגישים את המנה בצלחת כמו חומוס; מקשטים במעט שמן זית, פרוסות השום המטוגנות, וגם גרגרי רימון ופטרוזיליה או כוסברה קצוצות אם רוצים. מומלץ לאכול עם פיתה מקמח מלא.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully