גרנדין -סירופ רימונים
"גרנדין", התוספת האדום-וורוד ומתוק למאות קוקטיילים , נולד בגרנאדה שבספרד. הוא עשוי ממיץ רימונים וסוכר בתוספת טיפות מי זאהר או מיץ לימון , הוא גם נותן "טאץ'" של טעם וצבע וורד לפנקייק, גלידה וקינוחים אחרים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- הערה: אם אין לכם מסחטת פרי הדר, אל דאגה. ניתן לבקש מהקיוסק בשכונה לסחוט לכם 2 כוסות מיץ מרימונים טריים, או לקנות מיץ רימונים מוכן בצנצנת. אין להשתמש במשקה רימונים, שכבר ממותק ומכיל תוספות.
- חומרים לקבלת 2 כוסות סירופ:
- 4 רימונים בינוניים-גדולים (לקבלת 2 כוסות מיץ)
- 2 כוסות סוכר בהיר טבעי (רצוי אורגני)
- 2-3 טיפות מי זהר (לא חובה)
אופן ההכנה
- אופן ההכנה:
- 1. מחממים את המיץ על אש בינונית-קטנה ובוחשים פנימה את הסוכר. מבשלים בבחישה עד שהסוכר נמס לגמרי. מנמיכים את אש ומבשלים בבחישה מדי פעם, עד לקבלת מרקם של סירופ.
- 2. מורידים מן האש ומוסיפים כמה טיפות מי זאהר. מביאים לטמפרטורת החדר ומבקבוקים בצנצנת סטרילית ושומרים במקרר או מקפיאים עד ל-3 חודשים.