- 1. משרים צימוקים במים בכלי נקי סגור היטב למשך 4 ימים בטמפ' חדר מבלי לגעת.
-
- 2. מסננים וסוחטים היטב את הצימוקים לקבלת 250 גרם נוזל. מערבבים את הקמחים עם הנוזל ומניחים מכוסה ל- 4 שעות בטמפ' החדר.
-
- 3. מוסיפים את המים והקמחים לבסיס המחמצת ומערבבים היטב. מכסים ומניחים ל-12 שעות בטמפ' החדר. המחמצת מוכנה לעבודה ונשמרת במקרר. יש להאכיל את המחמצת לפחות פעמיים בשבוע.
-
- 4. האכלת מחמצת נוזלית: מערביים 250 גרם מחמצת, 125 גרם מים, 115 גרם קמח לחם, 10 גרם קמח מלא, ושומרים מכוסה 4 שעות בטמפ' חדר. מכניסים מכוסה למקרר עד למחרת.
-
- 5. הכנת הלחם: במיקסר עם וו לישה מערבבים את המים, הקמח, השמרים והמחמצת במשך 5 דקות על מהירות נמוכה.
-
- 6. עוטפים את הקערה ומניחים לבצק לנוח כ-40-50 דקות בטמפרטורת החדר.
-
- 7. לשים במיקסר עוד 10 דקות במהירות נמוכה ו-2 דקות במהירות בינונית.
-
- 8. מוסיפים 55 גרם מים בזילוף איטי תוך כדי לישה. מניחים את הבצק לנוח כשעה.
-
- 9. לאחר המנוחה מוציאים את האוויר מהבצק בעזרת היד ולשים אותו מעט. מניחים בצד למנוחה נוספת של 45 דקות.
-
- 10. מוציאים אוויר בשנית מהבצק ומכניסים למקרר ללילה שלם. מוציאם מהמקרר ומחלקים את הבצק למנות של 500 גרם.
-
- 11.לשים מעט בעזרת היד כל גוש בצק מעצבים את צורתו למרובע. מתפיחים כשעה עד שעה ורבע בטמפרטורת החדר. לאחר מכן מכניסים לקירור לכ-15 דקות.
-
- 12. מחממים תנור לחום של 250 מעלות ואופים על גבי תבנית עם נייר אפייה כ-30 דקות לכיכר.
-
- 13. מצננים ומגישים לצד חמאה.