- 1. הכנת המחמצת, שלב א': משרים צימוקים במים בכלי נקי סגור היטב למשך 4 ימים בטמפ' חדר מבלי לגעת.
-
- 2. מסננים וסוחטים היטב את הצימוקים לקבלת 250 גרם נוזל. מערבבים את הקמחים משלב ב' עם הנוזל ומניחים מכוסה ל- 4 שעות בטמפ' החדר.
-
- 3. מוסיפים את המים והקמחים לבסיס המחמצת ומערבבים היטב. מכסים ומניחים ל-12 שעות בטמפ' החדר. המחמצת מוכנה לעבודה ונשמרת במקרר. יש להאכיל את המחמצת לפחות פעמיים בשבוע.
-
- 4. האכלת מחמצת נוזלית: מערבבים 250 גרם מחמצת, 125 גרם מים, 115 גרם קמח לחם, 10 גרם קמח מלא, מערבבים היטב ושומרים מכוסה 4 שעות בטמפ' חדר. מכניסים מכוסה למקרר עד למחרת.
-
- 5. הכנת הלחם: במיקסר עם וו לישה מערבבים את המים הקמח השמרים והמחמצת 5 דקות במהירות נמוכה.
-
- 6. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לנוח בצד כ-40-50 דקות בטמפרטורת החדר.
-
- 7. לאחר המנוחה לשים במיקסר בשנית כשלוש דקות במהירות נמוכה וחצי דקה נוספת במהירות בינונית.
-
- 8. מוסיפים את הזיתים ולשים כ-2 דקות נוספות, מזלפים את שמן זית בהדרגה ולשים את הבצק כדקה נוספת. מניחים את הבצק למנוחה של שעה.
-
- 9. מוציאים את האוויר ולשים שוב. מניחים שוב את הבצק בצד למנוחה של 45 דקות. מניחים את הבצק לתפיחה איטית לילה במקרר וביום למחרת מוציאים את הבצק החוצה ונותנים לו לנוח כ-15 דקות בטמפרטורת החדר.
-
- 10. יוצרים בעזרת הידיים כיכר לחם עגול במשקל של 400 גרם. נותנים לבצק תפיחה נוספת כ 40 דקות.
-
- 11. לשים אותו מעט ומעצבים חזרה את צורתו לכיכר לחם עגול. נותנים לבצד תפיחה נוספת של שעה בטמפרטורת החדר.
-
- 12. מכניסים את הלחם למקרר ל-20 דקות. מחממים תנור לחום של 200 מעלות ואופים כ25-30 דקות. לאחר האפייה מברישים בשמן זית.