וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם זיתים ממחמצת

אם אתם מסוג האנשים שאוהבים לדייק באפייה, זה המתכון עבורכם: מומחה הלחמים הצרפתי בעל השם העולמי, ג'וליאן להרמה מספק מתכון למחמצת ולחם זיתים עשיר ונפלא.

מתכון מאת: וואלה, מערכת וואלה

לחם מחמצת.
לחם מחמצת

מצרכים למתכון

  • מחמצת נוזלית:
  • שלב א':
  • 250 גרם צימוקים קטנים וכהים
  • 300 גרם מים
  • שלב ב' – בסיס המחמצת:
  • 230 גרם קמח לחם
  • 20 גרם קמח מלא
  • שלב ג' - בסיס המחמצת:
  • 230 גרם קמח לחם
  • 20 גרם קמח מלא
  • 250 גרם מים
  • חומרים ל-2 כיכרות:
  • 500 גרם קמח לחם לבן
  • 350-400 גרם מים
  • 3 גרם שמרים
  • 11 גרם מלח
  • 50 גרם מחמצת נוזלית
  • 110 גרם זיתי קלמטה
  • 15 גרם שמן זית איכותי

אופן ההכנה

  • 1. הכנת המחמצת, שלב א': משרים צימוקים במים בכלי נקי סגור היטב למשך 4 ימים בטמפ' חדר מבלי לגעת.
  • 2. מסננים וסוחטים היטב את הצימוקים לקבלת 250 גרם נוזל. מערבבים את הקמחים משלב ב' עם הנוזל ומניחים מכוסה ל- 4 שעות בטמפ' החדר.
  • 3. מוסיפים את המים והקמחים לבסיס המחמצת ומערבבים היטב. מכסים ומניחים ל-12 שעות בטמפ' החדר. המחמצת מוכנה לעבודה ונשמרת במקרר. יש להאכיל את המחמצת לפחות פעמיים בשבוע.
  • 4. האכלת מחמצת נוזלית: מערבבים 250 גרם מחמצת, 125 גרם מים, 115 גרם קמח לחם, 10 גרם קמח מלא, מערבבים היטב ושומרים מכוסה 4 שעות בטמפ' חדר. מכניסים מכוסה למקרר עד למחרת.
  • 5. הכנת הלחם: במיקסר עם וו לישה מערבבים את המים הקמח השמרים והמחמצת 5 דקות במהירות נמוכה.
  • 6. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לנוח בצד כ-40-50 דקות בטמפרטורת החדר.
  • 7. לאחר המנוחה לשים במיקסר בשנית כשלוש דקות במהירות נמוכה וחצי דקה נוספת במהירות בינונית.
  • 8. מוסיפים את הזיתים ולשים כ-2 דקות נוספות, מזלפים את שמן זית בהדרגה ולשים את הבצק כדקה נוספת. מניחים את הבצק למנוחה של שעה.
  • 9. מוציאים את האוויר ולשים שוב. מניחים שוב את הבצק בצד למנוחה של 45 דקות. מניחים את הבצק לתפיחה איטית לילה במקרר וביום למחרת מוציאים את הבצק החוצה ונותנים לו לנוח כ-15 דקות בטמפרטורת החדר.
  • 10. יוצרים בעזרת הידיים כיכר לחם עגול במשקל של 400 גרם. נותנים לבצק תפיחה נוספת כ 40 דקות.
  • 11. לשים אותו מעט ומעצבים חזרה את צורתו לכיכר לחם עגול. נותנים לבצד תפיחה נוספת של שעה בטמפרטורת החדר.
  • 12. מכניסים את הלחם למקרר ל-20 דקות. מחממים תנור לחום של 200 מעלות ואופים כ25-30 דקות. לאחר האפייה מברישים בשמן זית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully