וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם איכרים עם זרעים מקמח מחמצת

מחמצת היא סוג של שמרי פרא טבעיים, הגורמים לתסיסה ואז לתפיחת הבצק. בניגוד לשמרים התעשייתיים, שטעמם אחיד ושטוח, המחמצות השונות מסייעות לפתוח טעמים שונים בלחם

מתכון מאת: אסף לוי, מערכת וואלה

לחם איכרים. לירז אלה
לחם איכרים

מצרכים למתכון

  • לקמח מחמצת:
  • 500 גרם צימוקים ללא גופרית (להשיג בשווקים ובחנויות תבלינים), או ענבים טריים לא שטופים
  • 50 גרם סוכר
  • 1 ליטר מים
  • 1.4 קילו קמח
  • ולשלב הסופי:
  • 1 ליטר מים
  • 1.8 קילו קמח
  • ללחם:
  • 255 גרם קמח לחם
  • 255 גרם תערובת של זרעי קינואה, ירבוז (אמרנט), ובורגול דק
  • 14 גרם מלח
  • 468 גרם מים
  • 577 גרם מחמצת
  • 113 גרם תערובת של זרעי חמניה ודלעת
  • 43 גרם דבש או מולסה
  • לציפוי: חופן זרעי ירבוז (אמרנט. להשיג בחנויות הטבע) וקוואקר עבה

אופן ההכנה

  • לקמח מחמצת:
  • 1. בקערה מועכים קלות את הענבים או הצימוקים ומערבבים עם הסוכר וחצי מכמות המים. מעבירים לצנצנת , מכסים ומניחים לתסיסה במשך 4-6 ימים.
  • במשך הזמן מצטבר קצף, וכשמזיזים את הצנצנת עולות בועות. השמרים ניזונים מהסוכר המצוי בענב או בצימוק שמעכנו, ומהסוכר שהוספנו, ואלה מעוררים את פעולתם.
  • 2. לאחר 4-6 ימים מסננים את הצימוקים מהנוזל, זורקים את הצימוקים, ומשתמשים רק בנוזל המסונן, המכיל שמרי פרא ובקטריות. את הנוזל הזה מערבבים עם 700 גרם קמח לבן.
  • לשים את העיסה במשך כ-5 דקות, מכסים במגבת לחה ומניחים בטמפרטורת החדר למשך 6 שעות.
  • 3. לשים את הבצק כ-5 דקות עם החצי השני של כמות המים (500 מ"ל) ועם 700 גרם קמח הנותרים. מכסים את הבצק בניילון ומאפסנים במקרר למשך 4-6 ימים.
  • 4. בשלב הסופי של הכנת השאור, מערבבים 300 גרם מהבצק עם ליטר מים ו-1.8 קילו קמח. לשים כ-5 דקות.
  • 5. מכסים בניילון, מכניסים למקרר ומשאירים שם 4-6 ימים.
  • לאחר מכן, השאור מוכן לשימוש במתכונים המובאים להלן.
  • טיפים:
  • רצוי להזין את המחמצת לפחות פעם בשבוע, גם אם לא משתמשים בה.
  • אם לא משתמשים במחמצת, גורעים חלק ממנה, משליכים חלק זה, ומשלימים את המשקל החסר כך שיחס המים והקמח במשקל החסר הוא 80% מים ו-20% קמח רגיל.
  • בכל שלב האחסון, המחמצת צריכה להיות מכוסה במקרר בטמפרטורה של 4-6 מעלות. מחמצת יכולה להתקיים לנצח, כל עוד מזינים אותה אחת לשבוע.
  • ללחם:
  • יום ראשון
  • 1. מערבבים בקערה קמח עם זרעים, מלח, מים ומחמצת. מכסים בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר למשך לילה.
  • 2. משרים את הבורגול במים לאורך כל הלילה.
  • יום שני
  • 1. מסננים היטב את הבורגול ומוסיפים אותו ואת הדבש או המולסה לבצק הנוזלי. מערבבים.
  • 2. משמנים היטב תבנית אלומיניום, בעיקר בפינות, וזורים עליה את זרעי הירבוז וקוואקר. שופכים את העיסה אל התבנית ומניחים מכוסה בטמפרטורת החדר למשך 6 שעות. מנוחה זו היא בעיקר לשם העשרת הטעם ופחות לצורך התפחה.
  • הערה: כל תבנית אלומיניום תתאים לאפיית לחם זה , אך יש לקחת בחשבון שהלחם עוד יכפיל את נפחו בתוך התבנית.
  • 3. מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים את הלחם במשך 40 דקות. לאחר האפייה מכסים את התבנית עם רדיד אלומיניום ואופים כ-40 דקות נוספות. מוציאים את הלחם מהתנור, מניחים לו להתקרר כ-10 דקות ועל רשת צינון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully