מתכונים חמים

לחם אגוזים וגבינה ממחמצת

מומחה הלחמים הצרפתי בעל השם העולמי, ג'וליאן להרמה במתכון ללחם אגוזים וגבינה עשוי מחמצת

מתכון מאת: וואלה!, מערכת וואלה! NEWS
  • למתקדמים

לחם מחמצת

מחשבון המרות

מצרכים

  • למחמצת נוזלית:
  • שלב א':
  • 250 גרם צימוקים קטנים וכהים
  • 300 גרם מים
  • שלב ב' – בסיס המחמצת:
  • 230 גרם קמח לחם
  • 20 גרם קמח מלא
  • שלב ג' - בסיס המחמצת:
  • 230 גרם קמח לחם
  • 20 גרם קמח מלא
  • 250 גרם מים
  • חומרים ל-2 כיכרות:
  • 430 גרם קמח לחם לבן
  • 40 גרם קמח שיפון
  • 30 גרם קמח כפרי (T80)
  • 80 גרם מחמצת נוזלית
  • 11 גרם מלח
  • 3 גרם שמרים
  • 350 גרם מים
  • 55 גרם מים
  • 85 גרם אגוזים
  • 85 גרם גבינה שוויצרית חתוכה לקוביות
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. הכנת המחמצת, שלב א': משרים צימוקים במים בכלי נקי סגור היטב למשך 4 ימים בטמפ' חדר מבלי לגעת.
  • 2. מסננים וסוחטים היטב את הצימוקים לקבלת 250 גרם נוזל. מערבבים את הקמחים משלב ב' עם הנוזל ומניחים מכוסה ל- 4 שעות בטמפ' החדר.
  • 3. מוסיפים את המים והקמחים לבסיס המחמצת ומערבבים היטב. מכסים ומניחים ל-12 שעות בטמפ' החדר. המחמצת מוכנה לעבודה ונשמרת במקרר. יש להאכיל את המחמצת לפחות פעמיים בשבוע.
  • 4. האכלת מחמצת נוזלית: מערבבים 250 גרם מחמצת, 125 גרם מים, 115 גרם קמח לחם, 10 גרם קמח מלא, מערבבים היטב ושומרים מכוסה 4 שעות בטמפ' חדר. מכניסים מכוסה למקרר עד למחרת.
  • 5. אופן הכנת הלחם: במיקסר עם וו לישה מערבבים 350 גרם מים, קמח, שמרים ומחמצת במשך 5 דקות במהירות נמוכה.
  • 6. עוטפים את הקערה ומניחים בצד למנוחה כ 40-50 דקות בטמפרטורת החדר.
  • 7. לשים במיקסר עוד כ- 10 דקות במהירות נמוכה ו2 דקות נוספות במהירות בינונית.
  • 8. מוסיפים את האגוזים והגבינה ולשים את הבצק כ 2-3 דקות נוספת. מוסיפים לאט את 55 גרם המים תוך כדי הלישה. מניחים את הבצק למנוחה נוספת של שעה.
  • 9. לאחר המנוחה מוציאים את האוויר מהבצק ולשים מעט עם היד. מניחים שוב בצד למנוחה כ-45 דקות נוספות.
  • 10. יוצרים כיכר מהבצק במשקל 380 גרם כל כיכר. לשים את הבצק ומעצבים את צורתו לכיכר עגולה.
  • 11. מניחים בצק לתפיחה נוספת של 30 דקות ולשים שוב מעט בעזרת היד, מעצבים בשנית את צורתו לכיכר עגולה. מניחים לתפיחה נוספת כשעה עד שעה ורבע.
  • 12. מכניסים את הלחם למקרר ל-10-15 דקות. מוציאים מהמקרר ומפזרים מעט גבינה מעל. מחממים תנור לחום של 250 מעלות ואופים את הלחם כ-25 דקות על תבנית עם נייר אפייה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully