ריג'לה בטמפורה וריבת שרי חריפה
מנה מקומית ומקורית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- צרור ריג'לה
- בקבוק בירה בהירה
- 130 גרם קמח קשה (מספר 2)
- 10 גרם מלח
- לריבה בכמות של כחצי ליטר
- 250 גרם סוכר לבן
- 100 גרם עגבניות טחונות מסוננות
- סלרי 4 גבעולים
- פלפל אדום אחד
- בצל ירוק
- 1 פלפל חריף
- חצי כף שאטה גרוס
- כף מלח
- 2 כפות פלפל שחור גרוס
- צרור כוסברה קצוצה
- צרור נענע קצוצה
- כף שום קצוץ
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הריבה: טוחנים את כל המרכיבים במג'ימקס על לעיסה אחידה, מבשלים על אש קטנה על לתערובת נוזלית סמיכה.
- 2. מקררים ומוסיפים כוסברה, נענע וכף שום קצוץ.
- 3. לטמפורה: מחממים סיר עם שמן לטיגון ל-170 מעלות. מוזגים את הבירה לקערה ומוסיפים את הקמח והמלח. מערבבים ומניחים לבלילה ל"שבת" לפחות חצי שעה.
- 4. טובלים את הריג'לה בטמפורה ומטגנים בשמן עד להזהבה. מגישים עם מעט ריבה בצד.