סלט חיטה של אסף גרניט
סלט קיצי, קליל ומתקתק, מושלם עבור ארוחת צהריים בשמש. אסף גרניט, שף מסעדת "מחניודה" מכין סלט חיטה עם הרבה עשבים, ולא שוכח להוסיף חמוציות בשביל המתיקות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 200 גרם חיטה מסדרת 10 דקות
- בצל סגול
- צרור עלי רוקט
- עלים מ-3 גבעולי נענע
- עלים מ-3 גבעולי בזיליקום
- עלים מ-3 גבעולי כוסברה
- עלים מ-3 גבעולי ריג'לה
- 100 גרם חמוציות מיובשות
- 150 גרם צנוברים קלויים
- 3 כדורים של גבינת מוצרלה
- מעט עירית קצוצה
- שמן זית
- חומץ בלסמי
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את החיטה 10 דקות במים רותחים עם מלח, מסננים.
- 2. במקביל קוצצים בצל לג'וליינים ומעבירים לקערה.
- 3. מכינים תערובת של כוסברה, נענע, בזיליקום, רוקט וריג'לה ומערבבים בקערה.
- 4. כשכל העלים שטופים ונקיים שמים הכל בקערה גדולה ומערבבים.
- 5. מוסיפים את החמוציות, הצנוברים והחיטה. מתבלים במלח, פלפל, חומץ בלסמי ושמן זית ומערבבים טוב.
- 6.קורעים את המוצרלה לקרעים מעל הסלט ומגישים.