טבולה פריקי
את הטבולה מכינים מפריקי (חיטה ירוקה מעושנת), ובמקום לסחוט את הלימון קוצצים אותו פנימה. יצא סלט עוקצני ומרענן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 1 כוס פריקי
- צרור פטרוזיליה
- 1/2 צרור נענע
- 1 לימון
- 2 עגבניות תמר
- שמן זית
- מלח
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את הפריקי בהמון מים, כמו שמבשלים פסטה, עד לריכוך (במשך 10 דק'), שוטפים ומסננים.
- 2. קוצצים דק את הפטרוזיליה והנענע, מפלטים וקוצצים את הלימון, מוציאים מהעגבניות את הגרעינים וקוצצים גם אותן.
- 3. מערבבים את כל חומרי הסלט, מתבלים בשמן זית ומלח ומגישים.