וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ניוקי פריזאי בחמאה חומה וירקות קיץ

יוגב ירוס, שף מסעדת "ל ומישל"

מתכון מאת: דנה מלמד ויוגב ירוס, מערכת וואלה

ניוקי פריזאי בחמאה חומה וירקות קיץ. נמרוד סונדרס
ניוקי פריזאי בחמאה חומה וירקות קיץ

מצרכים למתכון

  • לבצק (ל-12 מנות):
  • 200 גרם חמאה
  • 3 כוסות קמח (400 גרם)
  • 2 כוסות מים
  • 3/4 כוס פרמזן מגורר (80 גרם)
  • 3/4 כוס מוצרלה מגוררת (90 גרם)
  • 1.5כפות מלח
  • 1.5כפות חרדל דיז'ון
  • 5 ביצים+חלמון אחד
  • לרוטב (ל-4 מנות):
  • 80 גרם חמאה
  • 4 צנוניות, חתוכות לרבעים
  • 10 עגבניות שרי תמר, חצויות
  • 1 זוקיני, חצוי לאורכו, מרוקן מזרעים (מרוקנים בעזרת כפית) ופרוס דק
  • 3 בצלצלי שאלוט קלופים ופרוסים דק
  • כוס עלי ריג'לה שטופים (יש בשווקים בחודשי הקיץ)

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק לניוקי: ממיסים בסיר את החמאה ומערבבים לתוכה חרדל, מלח ומים. מוסיפים את הקמח ומערבבים בסביבות 6-5 דקות. לאחר שהקמח התייבש, מכבים את האש, מוסיפים את הגבינות ומערבבים. מוסיפים את הביצים בהדרגה וממשיכים לערבב עד שהביצים נבלעות בתערובת ומתקבלת עיסה אחידה.
  • 2. מכינים את הניוקי: מעבירים את העיסה לשק זילוף וחותכים את קצה השקית כך שיתקבל פתח ברוחב של כ-2 סנטימטרים. מרתיחים מים בסיר רחב ומוסיפים מעט מלח. במקביל, ממלאים קופסה או קערה גדולה במים עם הרבה קרח (על המים להיות קרים מאוד).
  • 3. מזלפים את העיסה לתוך הסיר – פשוט לוחצים מעט על שק הזילוף - ומדי 2 ס"מ חותכים את נחש הניוקי לפיסות קטנות בעזרת מספריים או סכין חדה (כמו בתמונה).
  • 4. ברגע שהניוקי צפים, שולים בעזרת כף מחוררת ומעבירים מייד למי קרח.
  • 5. לאחר כ-5 דקות, כאשר הניוקי צוננים, מעבירים אותם בעזרת כף מחוררת למגבת ומנערים, עד לייבוש מוחלט (אפשר לחזור על הפעולה עם מגבת נוספת). אם אתם מקפיאים חלק מהכמות, זה הזמן להעביר את הניוקי למקפיא.
  • 6. מכינים את הרוטב: מחממים חאה במחבת טפלון עד שמוצקי החלב נפרדים מהשומן ומתחילים להשחים ובאוויר משתחררת ארומה אגוזית. מוסיפים את הניוקי (אם הם קפואים אין צורך להפשיר, אלא לשים ישירות במחבת) משחימים מכל הצדדים.
  • 7. מוסיפים את הירקות ומקפיצים יחד למשך כדקה נוספת. ממליחים ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully