פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      יין חם מתובל- מאלד

      השפית טליה פבזנר במתכון כריסמס של יין חם מתובל שהוא התמצית של חג המולד בתוך כוס. מומלץ לבשל את היין החם על חום נמוך מאוד ולצקת אותו לכוסות בדיוק כשהאורחים מגיעים.

      2 מדרגים / 3.33 כוכבים

      חג מולד אצל פול אסנהיים (אפיק גבאי)
      חג מולד אצל פול אסנהיים (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • חומרים ל-10-12 סועדים:
      • 2 תפוזים
      • 2 קלמנטינות
      • 1 ליים או לימון
      • 200 גרם סוכר לבן
      • 6 ציפורן
      • 1 מקל קינמון
      • 3 עלי דפנה טריים
      • 1 אגוז מוסקט שלם מגורד
      • 2 כוכבי אניס
      • 2 בקבוקים יין אדום קיאנטי או כל יין אדום איטלקי אחר

      אופן ההכנה

      • אופן ההכנה:
      • 1. מקלפים עם קולפן את הקליפה מהקלמנטינות, תפוזים וליים ושומרים את הקליפות לשימוש.
      • 2. יוצקים את הסוכר לסיר גדול ומבשלים על להבה בינונית.
      • 3. מוסיפים את קליפות הפירות וסוחטים פנימה את מיץ הקלמנטינות.
      • 4. מוסיפים את יתר התבלינים: ציפורן, קינמון, עלי דפנה וחצי אגוז מוסקט.
      • 5. מוסיפים מספיק יין אדום בשביל לכסות את הסוכר.
      • 6. מצמצמים את היין המתובל עד שהסוכר נמס לחלוטין ומביאים לרתיחה. שומרים על רתיחה קבועה למשך 4-5 דקות, או עד שהיין נהפך לסירופ סמיך ומבריק. עושים זאת כדי להשרות את הסוכר והתבלינים שייתנו טעמים חזקים שיתמזגו היטב עם היין בהמשך. חשוב ליצור בסיס סירופ קודם משום שהתבשיל מגיע לטמפרטורות גבוהות, ואם הדבר לא ייעשה, ברגע שנשפוך פנימה את היין האלכוהול יתנדף.
      • 7. כשהסירופ מוכן, מנמיכים את האש ללהבה נמוכה ומוסיפים את כוכבי האניס ויתר היין.
      • 8. בעדינות מחממים את היין ולאחר 5 דקות, כשהיין חמים וטעים, יוצקים לתוך כוסות ומגישים.

      עוד מתכוני פירות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -