מתכונים חמים

לחמניות עם צימוקים בגראפה

מיכל בוטון עם פינוק שמרים ריחני וממכר, שיצליח גם לאופים מתחילים. מומלץ לנשנש עם ריבה טובה, חמאה, או כל ממרח אחר שמתחשק.

מתכון מאת: מיכל בוטון, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

לחמניות עם צימוקים

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-12 יחידות:
  • 500 גרם קמח
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 60 גרם סוכר
  • 5 גרם מלח
  • 20 גרם שמן
  • 1 ביצה
  • 200-250 מ"ל מים
  • 50 גרם צימוקים מושרים בגראפה
  • לסירופ:
  • 40 גרם סוכר
  • 40 גרם מים
  • קליפה מתפוז אחד
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מעבדים במיקסר קמח, שמרים, סוכר, ביצה ומים כדקה ולאחר מכן מוסיפים את השמן והמלח וממשיכים לעבד כ-7 דקות נוספות.
  • 2. מוסיפים את הצימוקים המושרים בגראפה ונותנים עוד לישה קצרה עד שהבצק יתאחד מחדש.
  • 3. יוצרים כדור, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה.
  • 4. מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ ובעזרת מיקד בקוטר 3 ס"מ, קורצים עיגולים ומלפפים אותם אחד מסביב לשני כך שתתקבל צורה של פרח. מניחים בתבנית שקעים ומתפיחים כחצי שעה נוספת.
  • 5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-20 דקות.
  • 6. בינתיים מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה מים, סוכר וקליפת תפוז וברגע שהלחמניות זהובות ויפות, מוציאים אותן מהתנור ומברישים בסירופ למתן ברק ומתיקות הדרית.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully