וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחמניות עם צימוקים בגראפה

מיכל בוטון עם פינוק שמרים ריחני וממכר, שיצליח גם לאופים מתחילים. מומלץ לנשנש עם ריבה טובה, חמאה, או כל ממרח אחר שמתחשק.

מתכון מאת: מיכל בוטון, מערכת וואלה

לחמניות עם צימוקים. נמרוד סונדרס
לחמניות עם צימוקים

מצרכים למתכון

  • ל-12 יחידות:
  • 500 גרם קמח
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 60 גרם סוכר
  • 5 גרם מלח
  • 20 גרם שמן
  • 1 ביצה
  • 200-250 מ"ל מים
  • 50 גרם צימוקים מושרים בגראפה
  • לסירופ:
  • 40 גרם סוכר
  • 40 גרם מים
  • קליפה מתפוז אחד

אופן ההכנה

  • 1. מעבדים במיקסר קמח, שמרים, סוכר, ביצה ומים כדקה ולאחר מכן מוסיפים את השמן והמלח וממשיכים לעבד כ-7 דקות נוספות.
  • 2. מוסיפים את הצימוקים המושרים בגראפה ונותנים עוד לישה קצרה עד שהבצק יתאחד מחדש.
  • 3. יוצרים כדור, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה.
  • 4. מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ ובעזרת מיקד בקוטר 3 ס"מ, קורצים עיגולים ומלפפים אותם אחד מסביב לשני כך שתתקבל צורה של פרח. מניחים בתבנית שקעים ומתפיחים כחצי שעה נוספת.
  • 5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-20 דקות.
  • 6. בינתיים מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה מים, סוכר וקליפת תפוז וברגע שהלחמניות זהובות ויפות, מוציאים אותן מהתנור ומברישים בסירופ למתן ברק ומתיקות הדרית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully