לחמניות עם צימוקים בגראפה
מיכל בוטון עם פינוק שמרים ריחני וממכר, שיצליח גם לאופים מתחילים. מומלץ לנשנש עם ריבה טובה, חמאה, או כל ממרח אחר שמתחשק.
מצרכים
- ל-12 יחידות:
- 500 גרם קמח
- 10 גרם שמרים יבשים
- 60 גרם סוכר
- 5 גרם מלח
- 20 גרם שמן
- 1 ביצה
- 200-250 מ"ל מים
- 50 גרם צימוקים מושרים בגראפה
- לסירופ:
- 40 גרם סוכר
- 40 גרם מים
- קליפה מתפוז אחד
אופן ההכנה
- 1. מעבדים במיקסר קמח, שמרים, סוכר, ביצה ומים כדקה ולאחר מכן מוסיפים את השמן והמלח וממשיכים לעבד כ-7 דקות נוספות.
- 2. מוסיפים את הצימוקים המושרים בגראפה ונותנים עוד לישה קצרה עד שהבצק יתאחד מחדש.
- 3. יוצרים כדור, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה.
- 4. מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ ובעזרת מיקד בקוטר 3 ס"מ, קורצים עיגולים ומלפפים אותם אחד מסביב לשני כך שתתקבל צורה של פרח. מניחים בתבנית שקעים ומתפיחים כחצי שעה נוספת.
- 5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-20 דקות.
- 6. בינתיים מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה מים, סוכר וקליפת תפוז וברגע שהלחמניות זהובות ויפות, מוציאים אותן מהתנור ומברישים בסירופ למתן ברק ומתיקות הדרית.