עוגת תפוזים בחושה עם סירופ סוכר

עוגת תפוזים בחושה עם סירופ סוכר - עוגה מהירה, פרווה, קלה להכנה והכי חשוב - רכה וטעימה! למתכון המלא עכשיו בוואלה! אוכל. הכנסו >>>

מתכון מאת: טל יעקב, מערכת וואלה!
מנות תפוזים בטל ושני. אפיק גבאי
מנות תפוזים בטל ושני

מצרכים

  • 5 ביצים
  • ½1 כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 1 כף גדושה גרדת לימון
  • 1/2 1 כוסות מיץ תפוזים
  • ½1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • להכנת הסירופ:
  • 1/2 כוס סוכר
  • ¼ כוס מים
  • ¼ כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה

  • 1. בקערת מיקסר מקציפים את הביצים עד שמתקבלת תערובת אוורירית ובהירה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
  • 2. לאחר שהסוכר כולו נבלע בביצים, מוסיפים את הנוזלים ואת גרדת הלימון, וממשיכים להקציף. מוסיפים את הקמח באיטיות, ולסיום את שקית אבקת האפייה.
  • 3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • 4. את התערובת מעבירים לתבנית משומנת עגולה, בקוטר 28 ס"מ, ומכניסים לתנור.
  • 5. אופים במשך 35-40 דקות. בודקים אם העוגה מוכנה בעזרת קיסם. רצוי לא לאפות את העוגה יותר מדי, שהאווריריות שלה לא תיהרס.
  • הסירופ:
  • 1. בסיר קטן, על להבה בינונית, מערבבים את כל החומרים, עד שנוצר סירופ סמיך מעט. מכבים את האש ומצננים.
  • 2. כשהעוגה עדיין חמה מעט נועצים בה קיסם בכמה מקומות, ויוצקים את הסירופ מעל, בעזרת כף.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully