עוגת תפוזים בחושה עם סירופ סוכר
מנות תפוזים בטל ושני (צילום: אפיק גבאי)
מחשבון המרות
- 5 ביצים
- ½1 כוס סוכר
- ½ כוס שמן
- 1 כף גדושה גרדת לימון
- 1/2 1 כוסות מיץ תפוזים
- ½1 כפית תמצית וניל
- 1/4 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- להכנת הסירופ:
- 1/2 כוס סוכר
- ¼ כוס מים
- ¼ כוס מיץ תפוזים
- 1. בקערת מיקסר מקציפים את הביצים עד שמתקבלת תערובת אוורירית ובהירה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
- 2. לאחר שהסוכר כולו נבלע בביצים, מוסיפים את הנוזלים ואת גרדת הלימון, וממשיכים להקציף. מוסיפים את הקמח באיטיות, ולסיום את שקית אבקת האפייה.
- 3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- 4. את התערובת מעבירים לתבנית משומנת עגולה, בקוטר 28 ס"מ, ומכניסים לתנור.
- 5. אופים במשך 35-40 דקות. בודקים אם העוגה מוכנה בעזרת קיסם. רצוי לא לאפות את העוגה יותר מדי, שהאווריריות שלה לא תיהרס.
- הסירופ:
- 1. בסיר קטן, על להבה בינונית, מערבבים את כל החומרים, עד שנוצר סירופ סמיך מעט. מכבים את האש ומצננים.
- 2. כשהעוגה עדיין חמה מעט נועצים בה קיסם בכמה מקומות, ויוצקים את הסירופ מעל, בעזרת כף.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה