פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      עוגת תפוזים בחושה עם סירופ סוכר

      5 מדרגים / 3 כוכבים

      מנות תפוזים בטל ושני (אפיק גבאי)
      מנות תפוזים בטל ושני (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • 5 ביצים
      • ½1 כוס סוכר
      • ½ כוס שמן
      • 1 כף גדושה גרדת לימון
      • 1/2 1 כוסות מיץ תפוזים
      • ½1 כפית תמצית וניל
      • 1/4 2 כוסות קמח
      • 1 שקית אבקת אפייה
      • להכנת הסירופ:
      • 1/2 כוס סוכר
      • ¼ כוס מים
      • ¼ כוס מיץ תפוזים

      אופן ההכנה

      • 1. בקערת מיקסר מקציפים את הביצים עד שמתקבלת תערובת אוורירית ובהירה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
      • 2. לאחר שהסוכר כולו נבלע בביצים, מוסיפים את הנוזלים ואת גרדת הלימון, וממשיכים להקציף. מוסיפים את הקמח באיטיות, ולסיום את שקית אבקת האפייה.
      • 3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
      • 4. את התערובת מעבירים לתבנית משומנת עגולה, בקוטר 28 ס"מ, ומכניסים לתנור.
      • 5. אופים במשך 35-40 דקות. בודקים אם העוגה מוכנה בעזרת קיסם. רצוי לא לאפות את העוגה יותר מדי, שהאווריריות שלה לא תיהרס.
      • הסירופ:
      • 1. בסיר קטן, על להבה בינונית, מערבבים את כל החומרים, עד שנוצר סירופ סמיך מעט. מכבים את האש ומצננים.
      • 2. כשהעוגה עדיין חמה מעט נועצים בה קיסם בכמה מקומות, ויוצקים את הסירופ מעל, בעזרת כף.

      עוד מתכוני פירות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -