מתכונים חמים

עוגת תפוזים ופטל הפוכה

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עוגת תפוזים ופטל הפוכה ( דנה שיין )

מחשבון המרות

מצרכים

  • 4 ביצים
  • ½ 1 כוסות סוכר
  • 2 כוסות קמח תופח + 1 סוכר וניל
  • ½ כוס שמן קנולה
  • ¾ כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1 כוס פטל טרי או תערובת פירות יער + כף קמח ו 2 כפות סוכר
  • אבקת סוכר לקישוט
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את הפטל עם הקמח והסוכר.
  • 2. בקערה גדולה מקציפים את הביצים עם הסוכר (מתחילים להקציף את הביצים ואז מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה) עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  • 3. ממשיכים להקציף ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את השמן, הקמח ומיץ התפוזים. מפסיקים להקציף ברגע שהתערובת הופכת אחידה.
  • 4. מוסיפים את הפטל המקומח ומערבבים בעדינות בכף עץ.
  • 5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  • 6. מצננים את העוגה והופכים. זורים אבקת סוכר ומעטרים בפלחי תפוזים ומעט קצפת.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully