עוגת תפוזים ופטל הפוכה
מצרכים
- 4 ביצים
- ½ 1 כוסות סוכר
- 2 כוסות קמח תופח + 1 סוכר וניל
- ½ כוס שמן קנולה
- ¾ כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- 1 כוס פטל טרי או תערובת פירות יער + כף קמח ו 2 כפות סוכר
- אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את הפטל עם הקמח והסוכר.
- 2. בקערה גדולה מקציפים את הביצים עם הסוכר (מתחילים להקציף את הביצים ואז מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה) עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- 3. ממשיכים להקציף ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את השמן, הקמח ומיץ התפוזים. מפסיקים להקציף ברגע שהתערובת הופכת אחידה.
- 4. מוסיפים את הפטל המקומח ומערבבים בעדינות בכף עץ.
- 5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- 6. מצננים את העוגה והופכים. זורים אבקת סוכר ומעטרים בפלחי תפוזים ומעט קצפת.