סלט סלק אנדיב וחבושים
סלט חגיגי של השף אביב משה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 20 עלי אנדיב
- 3 חבושים
- 3 סלקים
- 1 כוס אגוזי פקאן קלויים
- צרור עלי רוקט
- צרור עלי ריחן
- 2 בצלי שאלוט פרוסים
- 1 כוס גרגירי רימון
- 1.5 כוסות סוכר
- כוכב אניס
- שמן זית
- תימין
- מלח
- מיץ לימון
- דבש
אופן ההכנה
- 1. מתחילים בבישול החבושים - מחלקים אותם לשישיות, מניחים בסיר עם 1.5 כוסות סוכר, כוכב אניס ומים ומבשלים על אש בינונית כ-40 דקות.
- 2. אופים את הסלק מקלפים, מניחים על נייר כסף, מתבלים בשמן זית, תימין ומלח, סוגרים את נייר הכסף ואופים בתנור בחום של 200 מעלות כ 40 דקות. מצננים וחותכים לשישיות.
- 3. להרכבת הסלט מערבבים את כל החומרים ומתבלים בשמן זית, מלח ומיץ לימון ומסדרים בצלחת.
- 4. מזלפים מעל הסלט מעט דבש ומפזרים אגוזים.