פילה דניס עם צזיקי
השף של מסעדת "אדורה", אבי ביטון מציע לכם לא להילחץ מארוחת דגים, ומכין בזריזות פילה עסיסי בסגנון ים תיכוני על מצע עגבניות צלויות ויוגורט יווני אמיתי.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 4 פילה דניס
- לצזיקי:
- 2 כוסות יוגורט סמיך עזים/בקר
- 4 מלפפונים קצוצים הכי דק שאפשר
- 2 שיני שום קצוצות דק
- כפית נענע יבשה
- 4 כפות שמן זית
- 1 לימון קצוץ עם הקליפה
- מלח
- פלפל שחור
- 8 עגבניות קטנות
- שמן זית
- להגשה:
- נענע טרייה
- שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מתבלים את הדג במלח ופלפל. מתיזים על הפלנצ'ה מעט תרסיס שמן.
- 2. משמנים את הדגים ומניחים על הצד של העור. לוחצים אותו מעט למחבת כדי שיקבל קריספיות. צולים כ-5 דקות והופכים. צולים עוד מספר דקות מהצד השני ומגישים.
- 3. מערבבים את כל חומרי הציזיקי.
- 4. מצלחתים: מניחים צזיקי על הצלחת, מניחים מעל לימון קצוץ, מעל את הדג. מוזגים מעל מעט שמן זית ומשקטים בעלי נענע טרייה. מגישים.