וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כיכר בננות עם תמרים ואגוזי מלך

במקום לזרוק לפח את הבננות העייפות שאף אחד מבני הבית לא מעוניין יותר לאכול, אופה מהן מירב שיינר קינוח מופלא שבשילוב עם תמרים ואגוזים מוציא מהן את המיטב

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה

כיכר בננות עם תמרים ואגוזי מלך. אפיק גבאי
כיכר בננות עם תמרים ואגוזי מלך

מצרכים למתכון

  • ל-4 תבניות מיני אינגליש קייק בגודל 18x8
  • או ל-2 תבניות אינגליש קייק רגילות בגודל 29x8.5
  • 200 גר' קמח תופח (כוס ו-6 כפות)
  • 150 גר' קמח רגיל (כוס וכף)
  • 140 גר' סוכר (1/2 כוס ו-3 כפות)
  • 30 גר' קוקוס טחון ( 3 כפות שטוחות)
  • 1 כפית שטוחה קינמון טחון
  • 3 ביצים בינוניות
  • 450 גרם בננות בשלות מרוסקות (בננה ממוצעת שוקלת 100-150 גרם, כך שמדובר בכמות של כ-4 בננות)
  • 160 גרם שמן צמחי (3/4 כוס)
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 50 גר' תמרים מיובשים קצוצים
  • 70 גר' אגוזי מלך שבורים גס
  • להגשה
  • דבש/סירופ מייפל

אופן ההכנה

  • 1. בקערה בינונית מערבבים היטב את כל החומרים היבשים.
  • 2. בקערה גדולה אחרת מקציפים ביצים.
  • 3. מזלפים את השמן באטיות אל הביצים המוקצפות עד ליצירת תחליב (אמולסיה).
  • 4. מוסיפים את הבננות המרוסקות ותמצית הווניל וממשיכים להקציף קלות.
  • 5. מקפלים בשתי פעימות את היבשים.
  • 6. מוסיפים מחצית מכמות התמרים והאגוזים.
  • 7. מחממים תנור ל-150 מעלות טורבו.
  • 8. מרססים קלות את התבניות בתרסיס שמן.
  • 9. יוצקים את התערובת לתבניות באופן שווה (מומלץ לשקול) ולא יותר מ-2/3 מגובה התבנית.
  • 10. מפזרים את יתרת התמרים והאגוזים מלמעלה על הבלילות וטופחים מעט פנימה.
  • 11. אופים כ-45-50 דקות (את התבניות הקטנות) עד למבחן קיסם יבש. את התבניות הגדולות יש לאפות במשך שעה ועשרים דקות עד למבחן קיסם יבש.
  • 12. בתום האפייה מצננים על רשת כ-20 דקות לפחות טרם פריסה.
  • 13. מגישים עם דבש מעל או סירופ מייפל.
  • טיפים:
  • * ניתן להחליף את התמרים בחמוציות, צימוקים או דבלים קצוצים ואת אגוזי המלך בפקאן (ולשלבם בנפרד או יחד לפי טעם אישי ולא יותר מ-15% מכלל המסה).
  • * ניתן לאפות בתבנית מאפינס ולהוריד את משך האפיה ל-25 דקות או עד למבחן קיסם יבש.
  • * ניתן לאחר האפיה לפרוס דק ולהשיב לתנור לייבוש 5 דק' מכל צד בטמפ' של 150 מעלות ולהפוך לצנימים מתוקים שנשמרים בכלי אטום לאורך זמן.
  • * ניתן לקלות בטוסטר או בקולה צנימים ולטבול בבלילת ביצים וחלב ולטגן עד להזהבה, להגיש בלוויית סירופ מייפל או גלידת וניל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully