- 1. בקערה בינונית מערבבים היטב את כל החומרים היבשים.
-
- 2. בקערה גדולה אחרת מקציפים ביצים.
-
- 3. מזלפים את השמן באטיות אל הביצים המוקצפות עד ליצירת תחליב (אמולסיה).
-
- 4. מוסיפים את הבננות המרוסקות ותמצית הווניל וממשיכים להקציף קלות.
-
- 5. מקפלים בשתי פעימות את היבשים.
-
- 6. מוסיפים מחצית מכמות התמרים והאגוזים.
-
- 7. מחממים תנור ל-150 מעלות טורבו.
-
- 8. מרססים קלות את התבניות בתרסיס שמן.
-
- 9. יוצקים את התערובת לתבניות באופן שווה (מומלץ לשקול) ולא יותר מ-2/3 מגובה התבנית.
-
- 10. מפזרים את יתרת התמרים והאגוזים מלמעלה על הבלילות וטופחים מעט פנימה.
-
- 11. אופים כ-45-50 דקות (את התבניות הקטנות) עד למבחן קיסם יבש. את התבניות הגדולות יש לאפות במשך שעה ועשרים דקות עד למבחן קיסם יבש.
-
- 12. בתום האפייה מצננים על רשת כ-20 דקות לפחות טרם פריסה.
-
- 13. מגישים עם דבש מעל או סירופ מייפל.
-
- טיפים:
-
- * ניתן להחליף את התמרים בחמוציות, צימוקים או דבלים קצוצים ואת אגוזי המלך בפקאן (ולשלבם בנפרד או יחד לפי טעם אישי ולא יותר מ-15% מכלל המסה).
-
- * ניתן לאפות בתבנית מאפינס ולהוריד את משך האפיה ל-25 דקות או עד למבחן קיסם יבש.
-
- * ניתן לאחר האפיה לפרוס דק ולהשיב לתנור לייבוש 5 דק' מכל צד בטמפ' של 150 מעלות ולהפוך לצנימים מתוקים שנשמרים בכלי אטום לאורך זמן.
-
- * ניתן לקלות בטוסטר או בקולה צנימים ולטבול בבלילת ביצים וחלב ולטגן עד להזהבה, להגיש בלוויית סירופ מייפל או גלידת וניל.