נגולה- לחם פורים מתוק
למי שרוצה לגוון במשלוח המנות אופה רות אוליבר לפורים לחם מתוק משמח שבתוכו מוטמנת ביצה קשה, תבלינים ועוד הפתעות מרגשות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לכיכר אחת ענקית וחגיגית או לשתי כיכרות
- 1 ק"ג קמח
- 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
- 40 גרם שמרים יבשים
- 1 כף זרעי אניס
- 2 ביצים שלמות
- 150 גרם שמן קנולה
- 11/2 כוסות מים
- 1 כפית שטוחה מלח
- 6-8 ביצים קשות (מבושלת ומקוררות)
- סוכריות דרז'ה אופציונלי
- 1 ביצה טרופה להברשה
אופן ההכנה
- 1. מכינים בצק במיקסר עם לישה: שמים בקערת מיקסר קמח, סוכר, שמרים יבשים, אניס, ביצים, שמן ומתחילים ללוש. תוך כדי מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק רך. לשים במשך כ8 דקות לפחות.
- 2. מניחים בקערה מקומחת מעט, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח (כשעה).
- 3. מחממים תנור ל190 מעלות . מעצבים את הלחם תוך כדי שמשלבים ביצים קשות (עם הקליפה) בתוך המקלעת מוסיפים את הדרז'ה, מורחים בביצה.
- 4. אופים כ-25 עד 30 דקות או עד שהלחם מזהיב ומוכן. מצננים, עוטפים יפה ומבאים במשלוח מנות.