מתכונים חמים

נגולה- לחם פורים מתוק

למי שרוצה לגוון במשלוח המנות אופה רות אוליבר לפורים לחם מתוק משמח שבתוכו מוטמנת ביצה קשה, תבלינים ועוד הפתעות מרגשות.

מתכון מאת: רות אוליבר ,מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

לחם חגיגי

מחשבון המרות

מצרכים

  • לכיכר אחת ענקית וחגיגית או לשתי כיכרות
  • 1 ק"ג קמח
  • 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
  • 40 גרם שמרים יבשים
  • 1 כף זרעי אניס
  • 2 ביצים שלמות
  • 150 גרם שמן קנולה
  • 11/2 כוסות מים
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 6-8 ביצים קשות (מבושלת ומקוררות)
  • סוכריות דרז'ה אופציונלי
  • 1 ביצה טרופה להברשה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים בצק במיקסר עם לישה: שמים בקערת מיקסר קמח, סוכר, שמרים יבשים, אניס, ביצים, שמן ומתחילים ללוש. תוך כדי מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק רך. לשים במשך כ8 דקות לפחות.
  • 2. מניחים בקערה מקומחת מעט, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח (כשעה).
  • 3. מחממים תנור ל190 מעלות . מעצבים את הלחם תוך כדי שמשלבים ביצים קשות (עם הקליפה) בתוך המקלעת מוסיפים את הדרז'ה, מורחים בביצה.
  • 4. אופים כ-25 עד 30 דקות או עד שהלחם מזהיב ומוכן. מצננים, עוטפים יפה ומבאים במשלוח מנות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully