עוגיות בריאות ללא גלוטן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-50 עוגיות
- 100 גרם חלבון ביצה ( מתוך 3 ביצים בגודל L)
- 100 גרם סוכר
- 150 גרם שקדים פרוסים
- 150 גרם אגוזים מרוסקים
- 150 גרם מחית תמרים (1/4 בלוק)
- 50 גרם גרעיני דלעת
- 25 גרם שומשום
אופן ההכנה
- 1. מערבבים במיקסר את החלבון והסוכר ערבוב איטי עד קבלת קציפה לבנה.
- 2. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
- 3. מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה, ומחלקים את העיסה שהתקבלה לעוגיות בעזרת כפית ומסדרים על התבנית ברווחים של לפחות סנטימטר אחת מהשנייה.
- 4. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 120 מעלות במשך 30 דקות ולאחר מכן, מגבירים את החום ל-150 מעלות ואופים 5 דקות נוספות.
- 5. מצננים את העוגיות, ומגישים.