עוגיית גרנולה עם אגוזים ותמרים
המתכון המושלם לעוגיות טעימות במיוחד, פריכות, ובלתי נשכחות, כאלה שכיף להכין יחד עם הילדים, ולדעת שהעוגיות שהם אוכלים הן בריאות מאוד.
תמרים ואגוזים במאפיית לחם יין (צילום: צילום: דרור עינב)
מחשבון המרות
- ל-50 עוגיות:
- 270 גרם קוואקר
- 180 גרם קמח מלא
- 50 גרם אגוזים טחונים
- 50 גרם מחית תמרים
- 4 גרם אבקת סודה לשתייה
- 5 גרם קינמון
- רבע כפית מלח
- 150 גרם חמאה
- 130 גרם סוכר לבן
- 130 גרם סוכר חום
- 1 ביצה בגודל L
- 1. מערבבים את החמאה עם הסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-2 דקות לתערובת אחידה.
- 2. מוסיפים את הביצה והמים וממשיכים לערבב. לאחר מכן מוסיפים את כל שאר המוצרים היבשים.
- 3. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ומגלגלים מהם נקניקיות.
- 4. פורסים בסכין חדה לפרוסות בעובי 3-5 מ"מ.
- 5. מניחים את העוגיות על תבנית האפייה המרופדת בנייר אפייה, במרווחים של 5 ס"מ אחת מן השנייה.
- 6. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170-175 מעלות במשך 10-12 דקות (תלוי בעוצמת התנור).
- 7. מצננים למשך כמה דקות, ואוכלים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה