עוגיית גרנולה עם אגוזים ותמרים
המתכון המושלם לעוגיות טעימות במיוחד, פריכות, ובלתי נשכחות, כאלה שכיף להכין יחד עם הילדים, ולדעת שהעוגיות שהם אוכלים הן בריאות מאוד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-50 עוגיות:
- 270 גרם קוואקר
- 180 גרם קמח מלא
- 50 גרם אגוזים טחונים
- 50 גרם מחית תמרים
- 4 גרם אבקת סודה לשתייה
- 5 גרם קינמון
- רבע כפית מלח
- 150 גרם חמאה
- 130 גרם סוכר לבן
- 130 גרם סוכר חום
- 1 ביצה בגודל L
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את החמאה עם הסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-2 דקות לתערובת אחידה.
- 2. מוסיפים את הביצה והמים וממשיכים לערבב. לאחר מכן מוסיפים את כל שאר המוצרים היבשים.
- 3. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ומגלגלים מהם נקניקיות.
- 4. פורסים בסכין חדה לפרוסות בעובי 3-5 מ"מ.
- 5. מניחים את העוגיות על תבנית האפייה המרופדת בנייר אפייה, במרווחים של 5 ס"מ אחת מן השנייה.
- 6. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170-175 מעלות במשך 10-12 דקות (תלוי בעוצמת התנור).
- 7. מצננים למשך כמה דקות, ואוכלים.