פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      דג שלם על הגריל בתוך רשת

      מלך הגריל, דרור פילץ, מגיש דג שלם משפחתי במילוי עשבי תיבול הנצלה בתוך רשת. מניחים במרכז השולחן עם לחם טוב, וכל האורחים יאכלו ביחד עם הידיים.

      2 מדרגים / 3.38 כוכבים

      דגים על הגריל (אפיק גבאי)
      דגים על הגריל (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • למילוי ולמשרה לדג במשקל של כק"ג (מתאים ל-4-5 סועדים):
      • 1/4 ליטר שמן זית
      • 6-7 שיני שום חתוכות גס
      • צרוב נדיב של כוסברה קצוץ גס
      • מיץ מ-3 לימונים סחוטים
      • 1 לימון פרוס לפרוסות (פילץ ממליץ להמיר בפרוסות של לימון כבוש)
      • 4-5 גבעולי אורגנו
      • 4-5 גבעולי זעתר
      • מלח אטלנטי
      • פלפל שחור גרוס
      • הדג:
      • בשיטת הכנה זו משתמשים בדג גדול יחסית במשקל של 1 ק"ג- 1.5 ק"ג. על בטן הדג להיות פתוחה, ובנוסף יש לחרוץ 3-4 חריצים בצידי הדג על מנת שהמשרה ייספג היטב במהלך הצלייה. אפשר להשתמש בפורל, מושט, לוקוס, דניס או בס, או כל דג אחר עם אחוזי שומן גבוהים

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים את כל חומרי המילוי והמשרה, למעט גבעולי האורגנו והזעתר. ממלאים את בטן הדג ב-3/4 מכמות המלית והמשרה, ומוסיפים גם גבעולים שלמים של זעתר ואורגנו.
      • 2. סוגרים את הדג בתוך רשת ייעודית. ניתן להשתמש בנייר אלומיניום, אך זה מתאים יותר לאפייה. רשת האלומיניום שומרת על הדג שלם ומעניקה לו את הטעמים הייחודיים של צלייה על האש.
      • 3. מפזרים חצי מכמות המילוי והמשרה שנשארה על צד אחד של הדג, ומניחים את הצד הזה כלפי מטה. מושחים את הצד העליון בחצי הנותר של כמות המילוי והמשרה.
      • 4. זמן הצלייה המומלץ הוא 7-8 דקות לכל צד. סימן נוסף המעיד כי הדג מוכן הוא כאשר הרשת נפרדת בקלות מהדג, ואינה נדבקת אליו.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -