וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שיפוד דג שלם

מלך הגריל דרור פילץ מגיש שיפודי דגים שלמים במשרה של זעתר ואורגנו טריים הנצלים בכמה רגעים על הגריל.

מתכון מאת: מתן שופן ודרור פילץ, מערכת וואלה

דגים על הגריל. אפיק גבאי
דגים על הגריל

מצרכים למתכון

  • ל-5 שיפודי דגים:
  • למשרה:
  • 1/4 ליטר שמן זית
  • 5-6 שיני שום גדולות פרוסות גס
  • מלח גס אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • צרור עלי זעתר מופרדים מהגבעולים
  • צרור עלי אורגנו מופרדים מהגבעולים
  • מיץ מ-3 לימונים סחוטים
  • הדגים המתאימים לשיפודים הם דגים קטנים יחסית באורך של 15-20 ס"מ. במעמד קניית הדגים יש לבקש לנקות את הדגים "מהבטן", כלומר להסיר את החלק התחתון. אפשר להשתמש בפורל, מושט, לוקוס, דניס או בס, או כל דג אחר עם אחוזי שומן גבוהים.

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חומרי המשרה בקערה רחבה, ומוסיפים אליה את הדגים השלמים (אין צורך להשרות במשך זמן רב).
  • 2. משפדים את הדגים עם שיפודי מתכת: תופסים את הדג ביד אחת, וביד השניה מתחילים להכניס את השיפוד דרך לוע הדג. מעבירים את השיפוד לאורך הדג ומוציאים אותו מהזנב.
  • 3. כאשר עושים שיפודי דגים שלמים על האש, מומלץ להניחם על רשת ולא ישירות מעל הגחלים. הרשת שומרת שהדג לא יתפרק מהשיפוד. בכל מקרה, אין לשחק עם שיפוד הדג, בטח ובטח לא בדקה הראשונה שהוא על הגריל.
  • 4. זמן הצלייה המומלץ הוא כ-4 דקות לכל צד, אך הדבר תלוי גם בגודל הדג. ככלל, יש לחוש מתי הדג מוכן באמצעות שלושה סימנים: עור הדג הופך ל'קריספי' עם צריבה יפה וזהובה, צבע בשר הדג משתנה ומרקם הבשר הופך לרך יותר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully