- 1. מערבבים את כל חומרי המשרה בקערה רחבה, ומוסיפים אליה את הדגים השלמים (אין צורך להשרות במשך זמן רב).
-
- 2. משפדים את הדגים עם שיפודי מתכת: תופסים את הדג ביד אחת, וביד השניה מתחילים להכניס את השיפוד דרך לוע הדג. מעבירים את השיפוד לאורך הדג ומוציאים אותו מהזנב.
-
- 3. כאשר עושים שיפודי דגים שלמים על האש, מומלץ להניחם על רשת ולא ישירות מעל הגחלים. הרשת שומרת שהדג לא יתפרק מהשיפוד. בכל מקרה, אין לשחק עם שיפוד הדג, בטח ובטח לא בדקה הראשונה שהוא על הגריל.
-
- 4. זמן הצלייה המומלץ הוא כ-4 דקות לכל צד, אך הדבר תלוי גם בגודל הדג. ככלל, יש לחוש מתי הדג מוכן באמצעות שלושה סימנים: עור הדג הופך ל'קריספי' עם צריבה יפה וזהובה, צבע בשר הדג משתנה ומרקם הבשר הופך לרך יותר.