פילטים על הפלנצ'ה

מלך הגריל, הלא הוא דרור פילץ, זונח לרגע את נתחי הבשר, ובוחר דווקא בפילה של דג, הצלוי במהירות ובקלילות על הפלנצ'ה, בלי סיבוכים מיותרים.

מתכון מאת: מתן שופן ודרור פילץ, מערכת וואלה!
דגים על הגריל. אפיק גבאי
דגים על הגריל

מצרכים

  • למשרה ל-4 סועדים (לכמות של פילה אחד לכל סועד בארוחת כל האש שכוללת עוד מנות):
  • כוס שמן זית
  • 4-5 שיני שום קצוצות
  • מיץ מלימון סחוט
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • אפשר להוסיף גם כל עשב תיבול שאוהבים קצוץ דק
  • הדג:
  • לשיטת הכנה זו יש להשתמש בפילטים עם עור. אפשר להשתמש בפורל, מושט, לוקוס, דניס או בס, או כל דג אחר עם אחוזי שומן גבוהים.

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חומרי המשרה בקערה קטנה.
  • 2. מחממים את הפלנצ'ה היטב. המשטח חייב להיות רותח, אחרת הדג לא ייצלה כמו שצריך.
  • 3. מניחים את הפילטים על הפלנצ'ה, כאשר העור כלפי מטה. באמצעות מברשת, מושחים את הדגים במשרה.
  • 4. זמן הצלייה הוא קצר מאוד, ואורך כדקה אך תלוי גם בעובי הפילה. כעיקרון, יש להפוך את הדג כאשר שולי בשר הדג משנים את צבעם. הופכים את הדג, ומוודאים שהצד עם העור קיבל צריבה יפה וזהובה.
  • 5. ממשיכים לצרוב את הדג למשך דקה. במידה ומעוניינים במידת עשיה וול דאן , אזי לאחר דקה יש להפוך בשנית את הדג כך שהצד עם העור פונה כלפי מטה, ולהמשיך לבשלו על צד זה (העור מהווה מעין חציצה ומונע את ייבוש הדג לחלוטין).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully