- 1. מוציאים גליל אחד מחבילת הבצק (450 גרם) ואת הגליל השני אפשר לשמור בהקפאה. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית בבצק, מהדקים היטב וחותכים את הקצוות המיותרים.
-
- 2. מחוררים במזלג את הבצק, מניחים נייר כסף ועליו שעועית לבנה או גרגרי חומוס ליצירת משקולת שתמנע מהבצק לעלות. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ומוציאים מהתנור.
-
- 3. מרתיחים על אש בינונית כוס מים בסיר קטן ומורידים מהאש. את 1/2 הכוס שנותרה מערבבים היטב עם הקורנפלור, עד שאין גושים, ומוסיפים לסיר. מחזירים את הסיר לאש בינונית, ומערבבים עד להסמכת הבלילה.
-
- 4. במיקסר, במהירות בינונית, מערבבים את החלמונים עם הסוכר לקבלת קרם סמיך. מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הלימון, ומקציפים היטב לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את בלילת הקורנפלור הסמיכה ומקציפים כ-2 דקות נוספות לקבלת מרקם אחיד וסמיך. מעבירים לסיר את כל התערובת שמתקבלת, ומבשלים על אש נמוכה עוד מספר דקות, עד להסמכה.
-
- 5. יוצקים את התערובת לתוך הקלתית האפויה, ואופים 25 דקות עד להתייצבות התערובת. מוציאים מהתנור ומכניסים למקרר עד שהתערובת יציבה.
-
- 6. להכנת המרנג: מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקבלת קצף יציב וחזק. מכניסים את הקצף לשק זילוף ומזלפים מעל הפאי. אפשר במקום שק הזילוף להשתמש גם בשקית אוכל קטנה, או להשתמש במרית למריחת הקרם.
-
- 7. לחריכת המרנג אפשר להשתמש בברנר, או להכניסו לחלקו העליון של תנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולאפות מספר דקות. מוציאים כשהמרנג זהוב. ניתן לשמור בקירור עד יומיים.