פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת קרם פטיסייר על בצק פריך מתוק

      השילוב בין הקרם המשובח והבצק הפריך הוא מושלם. עוגה חגיגית וקלאסית, שמתחננת לתותים או כל פרי אהוב אחר.

      3 מדרגים / 3.45 כוכבים

      עוגת קרם פטיסייר של ג'קי אזולאי למעדנות (יח
      עוגת קרם פטיסייר של ג'קי אזולאי למעדנות (יח"צ , אתי עובדיה)

      מצרכים

      • לקלתית:
      • 1 חבילה (450x2 גרם) בצק פריך מתוק, מופשר לפי הוראות היצרן
      • למילוי:
      • 1/2 ליטר חלב (1/2 2 כוסות)
      • 2/3 כוס סוכר
      • 1 כפית תמצית וניל
      • 3 חלמונים (ביצים גודל M)
      • 40 גרם קורנפלור (4 כפות)
      • 30 גרם חמאה
      • 1 מכל שמנת מתוקה 32% (250 מ"ל)

      אופן ההכנה

      • 1. מוציאים גליל אחד מחבילת הבצק (450 גרם) ואת הגליל השני אפשר לשמור בהקפאה. מרתיחים את החלב בסיר על להבה בינונית. במקביל טורפים, בקערה נפרדת את החלמונים, הקורנפלור והסוכר.
      • 2. לאחר שהחלב רתח, מעבירים חצי מהכמות אל תוך תערובת החלמונים, וממשיכים לערבב כדי שלא יתקשה. מחזירים את כל התערובת לסיר, מערבבים וממשיכים לבשל על אש נמוכה לקבלת תערובת סמיכה.
      • 3. מעבירים לקערה, מוסיפים חמאה, ומערבבים.
      • 4. מכסים בניילון נצמד צמוד לתערובת שהתקבלה, ומקררים כשעתיים במקרר.
      • 5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 6. מניחים את הבצק בתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ, וחותכים את הקצוות המיותרים. מהדקים לתחתית ולדפנות התבנית. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג, מניחים עליו נייר כסף ומפזרים מעל שעועית לבנה או גרגרי חומוס ליצירת משקולת, שתמנע מהבצק לעלות. אופים במשך כ-25 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים.
      • 7. מוציאים את התערובת מהמקרר. מקציפים את השמנת המתוקה לכדי קרם יציב, ומוסיפים את התערובת לתוך הקרם. ממשיכים לערבב במהירות נמוכה, עד שהתערובת אחידה.
      • 8. מכניסים את הקרם לשק זילוף, ומזלפים מעל הקלתית. אפשר במקום שק הזילוף להשתמש בשקית אוכל קטנה, או במרית למריחת הקרם. מכניסים את העוגה למקרר לשעה וחצי לפחות, מוציאים, מקשטים בתותים או בכל פרי אחר שאוהבים, ומגישים. ניתן לשמור את העוגה בקירור 3-4 ימים.

      עוד מתכוני עוגות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -