קאיימק עם דבש ופיסטוקים
מתכון של אביבית פריאל אביחי, שפית מסעדת אוזריה, רחוב מטלון 44. מעדן קרם שמנת עם משמשים חמצמצים ופיסטוקים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתבנית פיירקס קטנה (כ-6 מנות)
- 1/2 ליטר חלב שמן
- 1/2 ליטר שמנת 42%
- כף סוכר
- 6 משמשים מחולקים לרבעים
- סוכר
- דבש
- פיסטוקים
אופן ההכנה
- 1. מבשלים יחד את כל המצרכים, מיד כשרותח מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה.
- 2. מעבירים לתבנית פאיירקס קטנה ומצננים למשך לילה.
- שכבת השמנת תיפרד מהחלב. שופכים את החלב (אפשר להשתמש לקינוחים על בסיס חלב) בזהירות ושומרים את השמנת הסמיכה. זהו הקאיימק.
- 3. מפזרים סוכר על רבעי משמש וצורבים בעזרת ברנר.
- 4. מגישים את הקאיימק עם דבש, פיסטוקים ורבעי משמש מקורמלים.