וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גלילות בצק במילוי תמרים ואגוזים

בצק פריך בסיסי שמלאים בתירם ואגוזים ומככבת בסוכה ובכל ארוחת חג או שבת. אפשר לפשט את המתכון ולהפוך את המעטפות לרולדה מתוקה

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה

מעטפות פריכות במלית תמרים ואגוזים של רות אוליבר. דרור עינב, מערכת וואלה! NEWS
מעטפות פריכות במלית תמרים ואגוזים של רות אוליבר/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • ל-45 יחידות:
  • לבצק:
  • 420 גרם קמח לחם
  • 50 גרם סוכר
  • 1 חלמון
  • 200 גרם חמאה
  • 12 גרם שמרים יבשים
  • 80 מ"ל מים (1/3 כוס)
  • קליפת לימון מגוררת
  • קורט מלח
  • למריחה:
  • ביצה
  • למלית:
  • 500 גרם תמרים מגולענים
  • 1 כפית קינמון
  • 100 גרם חמאה
  • 5 טיפות מי זהר (מי פריחת הדרים)
  • 100 גרם (או יותר) אגוזים קצוצים
  • לקישוט:
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: במערבל עם וו לישה מערבלים את חומרי הבצק במשך 8 דקות (לא פחות) עד לקבלת בצק גמיש ונעים למגע. מכסים ומתפיחים במקרר במשל לילה (זאת ההתפחה היחידה).
  • 2. מערבבים את חומרי המילוי לתערובת אחידה. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 3. יוצרים מעטפות: מחלקים את הבצק לשתיים. מרדדים חלק אחד לריבוע בגודל 36 ס"מ, חותכים לריבועים בגודל 6 ס"מ, מניחים במרכז כל ריבוע כפית ממרח תמרים, מקפלים לצורת מעטפה, או לחילופין אוספים את כל הקצוות ומחברים. מניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה. חוזרים על הפעולה עם מחצית הבצק השנייה. אופים כ-15 דקות עד הזהבה קלה. מצננים ושומרים במיכל אטום.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully