דג ים על הפלנצ'ה עם מנגולד וטחינה
נתחי פילה דג ים על מחבת עם מנגולד, עגבניות שרי, טחינה לבנה ותערובת תבלינים סודית: השף אבי ביטון ממסעדת "אדורה" הנפלאה בתל אביב עם מתכון מנצח.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 200 גרם בורי חתוך לרצועות
- צרור עלי מנגולד פרוס גס
- 15 עגבניות שרי חצויות
- מיץ מחצי לימון
- 5 כפות שמן זית
- פלפל ירוק חריף פרוס דק
- 4 שיני שום פרוסות
- כוס טחינה מוכנה
- 2 כפות דואה מצרית
- מלח פלפל
- שמן זית
אופן ההכנה
- 1. במחבת כבדה יוצקים שמן זית, צולים את הדגים ומתבלים במלח ופלפל.
- 2. מוסיפים את העגבניות, השום, הפלפל החריף, המנגולד וסוחטים מעל לימון. מערבבים דקה עד שתי דקות נוספות.
- 3. מסדרים את המנה בצלחת הגשה, יוצקים מעט טחינה ומפזרים מעל את תבלין הדואה.