וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קונפי קישוא בלאדי

המושג "קונפי" מתייחס לבישול בשמן עמוק. בניגוד לטיגון, בשיטה זו הבישול נעשה על חום נמוך מאוד ולאורך זמן. אלון בר מלמד איך מכינים קונפי של קישואים בלדי שמגישים עם יוגורט כבשים

מתכון מאת: אלון בר, מערכת וואלה

קונפי קישוא בלדי. נמרוד סונדרס
קונפי קישוא בלדי

מצרכים למתכון

  • ל-20 יחידות
  • 20 קישואים בלדי (קישואים קטנטנים)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 2 ענפים של טימין
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • להגשה:
  • מלח גס
  • יוגורט כבשים

אופן ההכנה

  • 1. מסדרים את הקישואים הקטנים בתוך המחבת, ומוזגים מעל את השמנים. חשוב שהשמן יכסה את הקישואים, ובמידת הצורך, יש להוסיף עוד שמן (תלוי בשטח הפנים של המחבת שבה משתמשים). בכל אופן, חשוב לשמור על יחס שווה בין כמות שמן הזית לכמות שמן הקנולה.
  • 2. מוסיפים לשמן גם את עלי הטימין והפלפל החריף. מדליקים את האש על חום נמוך מאוד. חשוב מאוד להקפיד על חום נמוך על מנת לא לטגן את הקישואים. מבשלים לפחות חצי שעה, או עד ריכוך (אבל לא ריכוך מוחלט)
  • 3. מוציאים מן השמן, מניחים בצלחת רחבה, מוסיפים בצד יוגורט כבשים ובוזקים מעל מעט מלח גס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully