- 1. ראשית, מרוקנים את כל הפלפלים מגרעינים. עושים חתך לאורך הפלפל, פותחים אותו ומרוקנים את תוכנו. לאחר מכן מעבירים לקערה עם מים על מנת לשטוף אותו היטב. חוזרים על הפעולה עם כל הפלפלים. המלצה חמה: עבדו עם כפפות.
-
- 2. לאחר ששוטפים היטב את כל הפלפלים, מסננים את המים ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את השום, המלח וזרעי הכוסברה. מפעילים את מעבד המזון, ומוסיפים את השמן בהדרגה בזילוף איטי. עוצרים את פעולת מעבד המזון כאשר מגיעים למרקם הרצוי (כמעט-חלק).
-
- 3. מעבירים את האריסה לצנצנת, מזלפים מעט שמן מעל (עוזר לשמור על חיי מדף ארוכים יותר) ומאחסנים במקרר.
-
- טיפ: ניתן לשלוט במידת החריפות באמצעות שינוי הכמויות של הפלפלים. במידה ורוצים יותר חריף, שמים יותר פלפלים חריפים ופחות פלפלים מתוקים, ולהיפך.