אריסה טוניסאית

לתימנים יש את הסחוג, ולטוניסאים את האריסה: ממרח פלפלים חריף שמוסיף עניין לכל מנה, בין אם זה סנדוויץ' עם טונה ולימון כבוש או בתבשילים ארוכים

מתכון מאת: מתן שופן, מערכת וואלה!
מתכון לאריסה טוניסאית. מתן שופן, מערכת וואלה!
מתכון לאריסה טוניסאית(צילום: מתן שופן)

מצרכים

  • לצנצנת משפחתית
  • 200 גרם פלפל אדום מתוק מיובש
  • 100 גרם פלפל אדום חריף מיובש (שאטה)
  • 2 ראשי שום (עדיף טרי)
  • 1/2 1 כפית מלח
  • 1 כף זרעי כוסברה כתושים
  • 1/2 כוס שמן קנולה

אופן ההכנה

  • 1. ראשית, מרוקנים את כל הפלפלים מגרעינים. עושים חתך לאורך הפלפל, פותחים אותו ומרוקנים את תוכנו. לאחר מכן מעבירים לקערה עם מים על מנת לשטוף אותו היטב. חוזרים על הפעולה עם כל הפלפלים. המלצה חמה: עבדו עם כפפות.
  • 2. לאחר ששוטפים היטב את כל הפלפלים, מסננים את המים ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את השום, המלח וזרעי הכוסברה. מפעילים את מעבד המזון, ומוסיפים את השמן בהדרגה בזילוף איטי. עוצרים את פעולת מעבד המזון כאשר מגיעים למרקם הרצוי (כמעט-חלק).
  • 3. מעבירים את האריסה לצנצנת, מזלפים מעט שמן מעל (עוזר לשמור על חיי מדף ארוכים יותר) ומאחסנים במקרר.
  • טיפ: ניתן לשלוט במידת החריפות באמצעות שינוי הכמויות של הפלפלים. במידה ורוצים יותר חריף, שמים יותר פלפלים חריפים ופחות פלפלים מתוקים, ולהיפך.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully