סחוג אדום
סחוג אותנטי מפלפלים אדומים חריפים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לקופסה קטנה
- 5 פלפלים אדומים מיובשים (שאטה)
- גבעולים בודדים של כוסברה
- ראש שום (כמובן לקלף את השיניים)
- מלח ופלפל שחור
- מעט שמן זית
אופן ההכנה
- 1. בדומה לסחוג הירוק, טוחנים את כל המרכיבים למעט שמן הזית, אותו מוסיפים לאחר שמתקבל הממרח.
- טיפ לשדרוג מפי חיים רפאל: לוקחים ארבע עגבניות טריות, מרסקים אותן ומערבבים עם הסחוג. מתקבלת סלסה מדהימה.
- עוד טיפים לסחוג:
- לשני סוגי הסחוג ניתן להוסיף גם מעט הל, כמון ואף ציפורן טחונה.
- מה חשוב לא לעשות? לדברי חיים רפאל, אין להוסיף לסחוג מים. יש כאלו הנוהגים לעשות זאת על מנת לדלל את החריפות, אך לטעמו מדובר בפגיעה במרקם ובטעם של הסחוג.