וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סמבל- סחוג אינדונזי

הבישול מצמצם את הסמבל ומעניק לו מרקם של ריבה. כך שאם תרצו, הסמבל האינדונזי הוא מעין ריבת צ'ילי

מתכון מאת: אתי אלימלך, מערכת וואלה

סמבל של אתי אלימלך. אפיק גבאי
סמבל של אתי אלימלך

מצרכים למתכון

  • 4 ס''מ שורש ג'ינג'ר מקולף
  • 2 בצלי שאלוט קצוצים
  • 5 שיני שום קלופות
  • 8 פלפל צ'ילי אדומים, נקיים מגבעול וגרעינים וחתוכים גס
  • 1 כף שמן קנולה
  • ½ כוס סויה שחורה מתוקה (להשיג במרכולים האסייתים, בחנויות טבע ובטיב טעם. חשוב לא להתבלבל עם "סויה שחורה")
  • ¼ כוס רוטב צ'ילי
  • ½ כפית חומץ הדרים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מחבת, מוסיפים את השמן ומטגנים את בצלי השאלוט הקצוצים עד שהם הופכים שקופים.
  • 2. מעבירים את שאר החומרים, מלבד החומץ, למעבד מזון, ומערבבים עד שנוצר מרקם של סחוג.
  • 3. כעת מוסיפים את ה"משחה" והחומץ אל המחבת עם בצלי השאלוט, ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה.
  • 4. מנמיכים את האש ומבשלים את הסמבל עד שמתקבל מרקם ריבתי מזוגג.
  • 5. מקררים ומעבירים לצנצנת זכוכית מעוקרת. מאחסנים במקרר. ניתן לשמור במקרר עד כשבועיים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully