סמבל- סחוג אינדונזי
הבישול מצמצם את הסמבל ומעניק לו מרקם של ריבה. כך שאם תרצו, הסמבל האינדונזי הוא מעין ריבת צ'ילי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 ס''מ שורש ג'ינג'ר מקולף
- 2 בצלי שאלוט קצוצים
- 5 שיני שום קלופות
- 8 פלפל צ'ילי אדומים, נקיים מגבעול וגרעינים וחתוכים גס
- 1 כף שמן קנולה
- ½ כוס סויה שחורה מתוקה (להשיג במרכולים האסייתים, בחנויות טבע ובטיב טעם. חשוב לא להתבלבל עם "סויה שחורה")
- ¼ כוס רוטב צ'ילי
- ½ כפית חומץ הדרים
אופן ההכנה
- 1. מחממים מחבת, מוסיפים את השמן ומטגנים את בצלי השאלוט הקצוצים עד שהם הופכים שקופים.
- 2. מעבירים את שאר החומרים, מלבד החומץ, למעבד מזון, ומערבבים עד שנוצר מרקם של סחוג.
- 3. כעת מוסיפים את ה"משחה" והחומץ אל המחבת עם בצלי השאלוט, ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה.
- 4. מנמיכים את האש ומבשלים את הסמבל עד שמתקבל מרקם ריבתי מזוגג.
- 5. מקררים ומעבירים לצנצנת זכוכית מעוקרת. מאחסנים במקרר. ניתן לשמור במקרר עד כשבועיים.