וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט קוקוס עם מלבי קר

בלי קינוחים מסובכים ובלי טעמים מתחכמים מירב שיינר רוצה פשוט וטעים, וכזו בדיוק היא עוגת המלבי שהיא תגיש בחג. תחתית עוגיות קוקוס שבורות ומעל טעם הילדות של מלבי קר

מתכון מאת: מירב שיינר- דנצ'נקו, מערכת וואלה

פאי קוקוס עם מלבי. נמרוד סונדרס
פאי קוקוס עם מלבי

מצרכים למתכון

  • לתבנית/רינג בקוטר 18 ס"מ
  • לתחתית:
  • 300 גרם עוגיות קוקוס כשר לפסח
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כף מים
  • למלית:
  • 250 גרם חלב (או חלב שקדים)
  • 250 גרם שמנת מתוקה(או קרם קוקוס)
  • 5 כפות מחוקות קורנפלור
  • 50 גרם סוכר
  • 2-3 טיפות של מי ורדים או תמצית וניל איכותית

אופן ההכנה

  • 1. התחתית: מכניסים את העוגיות לקערת מעבד מזון ומתחילים לעבד במהירות איטית. מוסיפים תוך כדי את הקורנפלור וממשיכים. מוסיפים את המים ומעבדים מעט עד שהבצק נקשר.
  • 2. מניחים את העיסה על גבי נייר אפיה, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים יריעה בעובי 3-5 מ"מ. מכניסים למקרר ל-10 דקות.
  • 3. מוציאים מן המקרר ומעבירים לתבנית . מרפדים היטב את התחתית והשוליים, מחזירים למקרר ובינתיים ניגשים להכנת המלית.
  • 4. המלית: מערבבים בקערה קטנה את הקורנפלור עם חצי מכמות החלב. בסיר בינוני מביאים לרתיחה את יתר המרכיבים (מלבד מי הורדים). מסירים מהאש ומוסיפים את תערובת החלב והקורנפלור.
  • 5. מחזירים אל האש ומבשלים על אש נמוכה- בינונית תוך טריפה נמרצת עד שהתערובת מסמיכה מאד ומבעבעת. יש להקפיד שלא תידבק לתחתית!
  • 6.מסירים מהאש, מוסיפים את מי הוורדים, מערבבים ויוצקים לתבנית עם קלתית הקוקוס שהמתינה במקרר.
  • 7. מזיזים מעט את התבנית מצד לצד על מנת שהתערובת תתיישר, מכסים מיד בניילון נצמד ממש צמוד לבלילה על מנת שלא יהיה מפגש עם אויר שייצור קרום ומעבירים למקרר.
  • 8. זמן קצר לפני ההגשה מקשטים מלמעלה בקונפיטורת פירות יער או בתותים טריים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully